Nutriční hodnoty (Jablečno-švestkový "crumble")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 957 kJ / 3 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,94 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,46 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 42,48 g |
Tuky | 166,59 g |
– nasycené | 87,69 g |
– nenasycené | 72,51 g |
–– mononenasycené | 54,54 g |
–– polynenasycené | 17,97 g |
––– omega 3 | 1,10 g |
Vláknina | 43,50 g |
Cholesterol | 652 mg |
Sodík | 209 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 501,92 g |
– cukry | 303,42 g |
––– laktóza | 4,92 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
240 g 240 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 240 g |
80 g 80 g moučkového cukru | Cukr bílý | 80 g |
140 g 140 g másla nebo jiného tuku | Máslo kravské | 140 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce 12% sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
2 lžíce 2 lžíce 12% sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
50 g 50 g krupicového cukru | Cukr bílý | 50 g |
1-3 lžičky 1-3 lžičky skořice - dle chuti | Skořice ceylonská | 16 g |
500 g 500 g švestek | Švestky čerstvé | 500 g |
4 ks 4 ks větších jablek | Jablko čerstvé | 600 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
50 g 50 g krupicového cukru - i víc dle potřeby | Cukr bílý | 50 g |
šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
50 g 50 g loupaných mandlí | Mandle loupané | 50 g |