Nutriční hodnoty (Kuřecí maso v okurkové omáčce s mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 555 kJ / 133 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,98 g |
| Tuky | 5,87 g |
| – nasycené | 3,65 g |
| – nenasycené | 1,85 g |
| –– mononenasycené | 1,55 g |
| –– polynenasycené | 0,30 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 7,10 g |
| Cholesterol | 18 mg |
| Sodík | 106 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 14,20 g |
| – cukry | 10,10 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vykostěná kuřecí stehna | Kuře stehno s kůží | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 střední mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 5-6 5-6 nakládaných okurek | Okurka polní zavařená | |
| plná lžíce lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| olej + máslo | Máslo kravské | |
| vývar masový nebo zeleninový | Vývar hovězí | |
| 2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| voda z okurek nebo cukr podle chuti | Okurka salátová čerstvá |