Nutriční hodnoty (Kaldoun z husích drobů a ze zbylé husí pečínky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 472 kJ / 1 069 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 38,33 g |
| Tuky | 31,19 g |
| – nasycené | 17,22 g |
| – nenasycené | 12,32 g |
| –– mononenasycené | 7,93 g |
| –– polynenasycené | 4,39 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 106,65 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 2,20 g |
| Sůl | 4,82 g |
| Sacharidy | 100,98 g |
| – cukry | 47,40 g |
| ––– laktóza | 7,62 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| husí droby (srdce, žaludek, játra) | Droby kuřecí směs | |
| obíračka z pečené husy | Husa | |
| (skelet, kosti a kousky kůže) | Kost hovězí | |
| 2 l 2 l studené vody | Voda | 2000 ml |
| 1 1 cibule i se slupkou | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 3 3 cm silný plátek celeru | Celer bulva čerstvá | 1620 g |
| 10 kuliček 10 kuliček pepře (měla jsem čtyřbarevný) | Pepř černý | |
| 6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1 větvička 1 větvička rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 cm silný plátek másla | Máslo kravské | 2 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| ¼ l žičky žičky mletého muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| 200 ml 200 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 1 1 cm silný plátek celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| husí játra | Játra husí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| hladkolistá petržel na přízdobu | Petržel kořenová čerstvá | |
| uvařené široké nudle do hotové polévky | Nudle pšeničné |