Nutriční hodnoty (Krůtí játra na pepři, hrubozrnné hořčici s uzeným a žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 006 kJ / 3 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 172,57 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 160,32 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,26 g |
Tuky | 245,51 g |
– nasycené | 115,53 g |
– nenasycené | 120,20 g |
–– mononenasycené | 97,80 g |
–– polynenasycené | 22,41 g |
––– omega 3 | 1,05 g |
Vláknina | 15,04 g |
Cholesterol | 3,61 g |
Sodík | 4,82 g |
Sůl | 11,92 g |
Sacharidy | 45,42 g |
– cukry | 5,03 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
700 g 700 g krůtích jater | Játra krůtí | 700 g |
2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
250 g 250 g uzeného špeku | Špek | 250 g |
250 g 250 g žampionů čerstvých (nebo jedna konzerva) | Žampion čerstvý | 250 g |
2 lžíce 2 lžíce papriky | Paprika bílá čerstvá | 30 g |
1 lžíce 1 lžíce hrubozrnné hořčice | Hořčice hrubozrnná | 15 g |
1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce mouky pol. | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
olivový olej | Olej olivový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 l 1 l masového vývaru (nebo voda a gelový bujon) | Vývar masový | 1000 ml |