Nutriční hodnoty (Ořechovo-jablečný dort s polevou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 798 kJ / 3 059 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,09 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,20 g |
| Tuky | 145,02 g |
| – nasycené | 85,07 g |
| – nenasycené | 52,43 g |
| –– mononenasycené | 46,14 g |
| –– polynenasycené | 6,29 g |
| ––– omega 3 | 0,60 g |
| Vláknina | 13,80 g |
| Cholesterol | 1,02 g |
| Sodík | 55 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 398,24 g |
| – cukry | 253,20 g |
| ––– laktóza | 1,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g jablek | Jablko čerstvé | 300 g |
| 220 g 220 g cukru | Cukr bílý | 220 g |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| 1 1 kypřicí prášek | Kypřící prášek | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 1 čokoládová poleva | Čokoládová poleva | |
| 1 hrst 1 hrst ořechů | Vlašské ořechy | |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| mouka na vysypání | Mouka pšeničná hladká |