Nutriční hodnoty (Žampiony na másle zapečené v bramborové kaši)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 695 kJ / 1 122 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 68,76 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 47,43 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,33 g | 
| Tuky | 32,07 g | 
| – nasycené | 16,29 g | 
| – nenasycené | 12,84 g | 
| –– mononenasycené | 10,50 g | 
| –– polynenasycené | 2,34 g | 
| ––– omega 3 | 0,16 g | 
| Vláknina | 26,77 g | 
| Cholesterol | 339 mg | 
| Sodík | 2,01 g | 
| Sůl | 4,78 g | 
| Sacharidy | 126,80 g | 
| – cukry | 18,66 g | 
| ––– laktóza | 9,75 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 600-700 g 600-700 g brambor | Brambor zimní | 650 g | 
| 250-300 g 250-300 g žampionu | Žampion čerstvý | 275 g | 
| 150 g 150 g tvrdého sýru (dala jsem uzený) | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g | 
| 50 g 50 g šunky | Šunka vepřová vařená | 50 g | 
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g | 
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g | 
| máslo + trochu trochu oleje | Olej řepkový | |
| smetana | Smetana kravská sladká 12% | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | 
 
	