Nutriční hodnoty (Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 450 kJ / 586 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,03 g |
| Tuky | 29,60 g |
| – nasycené | 17,96 g |
| – nenasycené | 11,27 g |
| –– mononenasycené | 7,05 g |
| –– polynenasycené | 4,21 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 11,63 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 52 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 53,84 g |
| – cukry | 5,46 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2-3 lžičky 2-3 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 12.5 g |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 150 g 150 g růžičkové kapusty | Kapusta růžičková čerstvá | 150 g |
| 1,5 l 1,5 l vývaru | Vývar masový | 1500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |