

Jablkovec s makovým mramorováním
Suroviny
- 150 g hrubé mouky
- 100 g cukru
- 3 lžíce bramborového škrobu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- špetka badyánu
- špetka muškátového oříšku
- špetka soli
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
- 100 g tuku
- 3 vejce
- 4 lžíce mletého máku
- asi 200 ml mléka
- 2 jablka
Postup přípravy receptu
Mouku smícháme s cukrem, škrobem, kořením a práškem do pečiva. Do těsta nalijeme tuk, přidáme vejce a vše dobře propracujeme. Těsto rozdělíme na dvě části.
Do jedné pak zapracujeme mák a mléko, do druhé nahrubo nastrouhaná jablka. Do tukem dobře vymazané a moukou vysypané formy nalijeme nejprve těsto makové, na něj pak jablečné.
Pečeme při 200°C teplotě asi 40 minut. Po upečení můžeme polít polevou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj kalendář na 2010 ROK PLNÝ SLADKOSTÍ.Já jsem si přidala na surovinách o 50g podle velikosti plechu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablkovec s makovým mramorováním
-
Vypadá pěkně,zajimavě.Vyzkouším a podám zprávu.Děkuji za zajimavý recept.Bodík jsem dala.
-
Vypadá to krásně a jistě i chutná
, my na mák moc nejsme, ale to nic nemění na tom, že 5.bodík posílám
-
To může být moc dobrý.
-
Mák
, no nějak to odlehčím
-
Luci, super!!!
2.
-
hmm to zní dobře zase nějaká obměna.
-
Luci, bombááá!