Nutriční hodnoty (Valentýnský dortík)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 354 kJ / 1 280 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,60 g |
| Tuky | 47,60 g |
| – nasycené | 14,26 g |
| – nenasycené | 21,98 g |
| –– mononenasycené | 17,08 g |
| –– polynenasycené | 4,90 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 12,20 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 502 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 149,70 g |
| – cukry | 103,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| jahodová marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
| ztužovač (smět-fix) | Ztužovač šlehačky | |
| dle chuti moučkový cukr | Cukr bílý | |
| např. nastrouhaná čokoláda | Čokoláda mléčná 30% |