Nutriční hodnoty (Buchta z podmáslí s jablkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 691 kJ / 3 750 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,35 g |
| Tuky | 224,33 g |
| – nasycené | 20,74 g |
| – nenasycené | 184,48 g |
| –– mononenasycené | 89,82 g |
| –– polynenasycené | 94,66 g |
| ––– omega 3 | 20,04 g |
| Vláknina | 18,90 g |
| Cholesterol | 279 mg |
| Sodík | 322 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 354,83 g |
| – cukry | 166,88 g |
| ––– laktóza | 13,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek podmáslí | Podmáslí | 250 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1 1 nastrouhané jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 1 hrnek 1 hrnek hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku namletých ořechů (dala jsem i kokos) | Vlašské ořechy | 125 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru | Cukr bílý | 125 g |
| lžička lžička sody | Jedlá soda |