Řez "obližprst"

kucerova45 Kuchařka: kucerova45

Doba přípravy: 60 min 32 porcí Moučníky , Řezy 32 názorů

Suroviny

5 vajec
100 g moučkového cukru
2 lžíce kakaa
100 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek
0,5 dl oleje
tuk
mouka na plech
Krém:
5 žloutků
2 dl mléka
2 lžíce hladké mouky
1 vanilkový cukr
250 g másla
Sníh:
5 bílků
300 g moučkového cukru
čokoláda nebo granko
Recept si zatím oblíbilo 37 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce našleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme olej, mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem, dobře zamícháme.

  2. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, upečeme.

  3. Krém: žloutky ušleháme s mlékem, moukou a cukrem nad parou do zhoustnutí, vychladlé vyšleháme s máslem do pěny a namažeme na vychladlý plát.

  4. Sníh: bílky nad parou vyšleháme s cukrem dohusta. Vychladíme a namažeme na krém. Ozdobíme strouhanou čokoládou nebo grankem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 643 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řez "obližprst"

  • Aguš Aguš(neregistrovaný)

    Kdyz krém nehoustne, pridejte mouku:-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Ja davam mezi krem a snih piskoty namocene v rumu

    Odpovědět

  • ANTONIA MINÍKOVA ANTONIA MINÍKOVA(neregistrovaný)

    VYNÍKAJÍCI POCHOUTKA, UMÍM PEČU ČASTO ,OBLÍBENÝ V CELEJ RODINĚ<3:-Q:yes::-*:-K:-D:-p8-(:-O

    Odpovědět

  • ANTONIA MINÍKOVA ANTONIA MINÍKOVA(neregistrovaný)

    JE VYNIKAJÍCI OBLÍBENÝ ZÁKUSEK,,KDYŽ HO DĚLÁM RODINA JASA,, UŽ HODNĚ LET,,
    :-p:-)<3:-Q:-(:yes:

    Odpovědět

  • Vera Vera(neregistrovaná)

    kika: Když je dost sladká, tak uber cukr v těstě i v krému a bude vynikající.

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45(autorka receptu)

    Daniel: mohlo by to být aji tím, že byly vejce s cukrem málo vyšlehané.

    Odpovědět

  • Daniel Daniel(neregistrovaný)

    Dobrý den... Možem sa opýtat ? ... Robil som cesto podla receptu a na klasickom plechu mi vyšlo asi tak 0,5cm :( neviete poradit prečo ? použil som aj kypriaci prášok.

    Odpovědět

  • mona lisa mona lisa

    Lucie, můžeš hned podávat, ale lepší je to dát chvilku do lednice, na bílcích se udělá dobrá křupavá krusta.. :)

    Odpovědět

  • casino casino

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Plánuji si upéct ale mám otázku po tom co dám krém a sníh na upečené těsto mám to dát ještě do lednice nebo už mužu podávat?:-O:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • míša míša(neregistrovaná)

    :-)šlehání nad parou el. Slehacem dělám. Jak krém tak snih. Je to bezva a chutné

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45(autorka receptu)

    Dobrý večer Evo, dělám ho na klasický velký plech.;-)

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Můžu se zeptat na jak velký plech řezy děláte?

    Odpovědět

  • DANILLA DANILLA

    Amalka: ani me nezhoustl,slehala jsem dlouho...tak sem ho svarila jak to je psane u jineho receptu...

    Odpovědět

  • Amalka Amalka(neregistrovaná)

    Vubec nevim jak na ten zloutkovy krem :-( dnes jsem to zkousela..vsechny ingredience dala dohromady a slehala nad parou a krem mi neztuhl :-(

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: řez obližprst recept obližprst oblížprst obližprst recept buchta obližprst rez obliz prst obliz prst recept na obližprst zákusek obližprst oblis prst buchta oliz prst oblíž prst recept dezert obliž prst buchta obliž prst dezert oliž prst oližprst oliž prst oblisprst dezert obližprst řezy oližprst

Zapomněl/a jsem heslo