Nutriční hodnoty (Ječné kroupy s cizrnou a rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 11 079 kJ / 2 648 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 108,58 g |
| Tuky | 52,33 g |
| – nasycené | 7,57 g |
| – nenasycené | 42,66 g |
| –– mononenasycené | 24,41 g |
| –– polynenasycené | 18,25 g |
| ––– omega 3 | 0,91 g |
| Vláknina | 171,84 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 97 mg |
| Sůl | 0,08 g |
| Sacharidy | 352,07 g |
| – cukry | 49,63 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek ječných zabíjačkových krup (předem vařených) | Kroupy ječné | 250 g |
| 1 konzerva 1 konzerva 400 g cizrny | Cizrna | 400 g |
| 1 konzerva 1 konzerva 400 g krájených rajčat | Rajče červené čerstvé | 425 g |
| 1 kostka 1 kostka zeleninového vývaru Natur (nemusí být) | Vývar zeleninový | 10 ml |
| 1 1 čerstvá červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 lžička 1 lžička římského kmínu | Římský kmín mletý | 7 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| hladkolistá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| pár lístků lístků čerstvé máty - podle chuti, nemusí být | Máta peprná list čerstvá | |
| podle chuti můžeme přidat chilli papričku | Chilli paprička čerstvá |