Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mungo - klíčky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 5040 min

5040 min (5040 min tepelná úprava)

13. 6. 2009 19:47

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je vhodné na saláty, má velký obsah vitamínů, bílkovin, enzymů, hořčíku .... Chutná jako čerstvý hrášek.

V krámu se dá koupit na tácku za nekřesťanské peníze, staré, bývá často i hořké.

Konzumovat by se klíčky měly bez tepelného zpracování - jinak ztrácejí ony vzácné enzymy, pro které je jíme ;-)

Zdroj: http://www.zdravavarecka.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Slava1

4. 2. 2020 16:44

Dobrý den, mám dotaz. Jak odstraníte slupky po naklíčení munga? Nebo je tam necháte? To mě ale nechutná. Sláva

Iljuša

24. 5. 2016 00:10

Mirka: V prodejnách zdravé výživy, Kauflandu, v Bille..... Hledejte mungo fazole.

Mirka

23. 5. 2016 21:54

Dobrý den kde se dají mungo kličky koupit .České Budějovice. Děkuji.za odpověď:-)

Marek

12. 10. 2015 21:06

Naklíčené fazole jsou mé nejoblíbenější a nedokáži si již žádný salát bez nich představit. https://www.rawmarket.cz/lusteniny/fazole-mungo/mu...:-!:yes:;-)

petram

14. 2. 2014 08:07

Mungo jsem klíčila podle tohoto návodu poprvé a výsledkem jsem moc mile překvapená. Posílám fotku a bodík. :yes:

Dáša

3. 6. 2013 21:43

lukas: já to nechávám normálně v misce a taky se dá. Dokonce už druhý den se dá uzobávat, třetí je lepší

Mersi

21. 5. 2013 09:00

:yes:mungo fazole jsou vynikající,mohu jen doporučit,za tři dny sklízím úrodičku,a vymýšlím si různé receptíky,je výborná i v polévce i když bez vitamínů,ale chuť skvělá.Nejlepší je jen tak na skus ;-):yes:www.toprecepty.cz

srettka

6. 2. 2013 09:53

hmmmm, tak toto si ukládám a zkusím:-p:yes:

magdalenka

27. 4. 2012 11:49

Karol:pokiaľ viem, naklíčená cizrna aj fazuľa sa má chvíľu povariť pred konzumáciou, na rozdiel od ostatných.

Karol

27. 4. 2012 11:27

Prosím vás a cizrna se taky může jíst hned po naklíčení,nebo se musí pak vařit?

Qvitko

2. 5. 2011 10:25

Někde jsem četla, že se mungo nemá nechat klíčit na světle-že jsou pak nahořklé...tak jen poznámka...

vlk09

13. 12. 2010 05:53

Naklíčené mungo je úžasná věc:-p. Dřív než mi ho děti stihnou sezobat, tak si trošku oddělám a přidám si nastrouhanou bílou ředkev a pak šup s tím na chléb s máslem. (Ale zkusím to i s bílím jogurtem - díky za tip suzanno:-K)Jinak přípravu provádím úplně stejně jako je uvedeno v receptu.:yes:

lukas

24. 10. 2010 11:17

Děkuji moc :-)

Iljusa

24. 10. 2010 11:15

lukasi - vzhledem k tomu, že mungo lépe klíčí ve vlhkém prostředí, nechala bych sklenici zavřenou - nezapomeň pravidelně proplachovat ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: salát s klíčky z fazole mungo naklíčené mungo fazole recepty naklíčené mungo mungo fazole recepty klíčení munga klíčení mungo fazole mungo klíčení fazole baby mungo mungo klíčení fazole mungo klíčení fazolí mungo fazole mungo recepty jak naklíčit mungo fazole naklíčené mungo fazole recept fazole mungo recept fazolové klíčky sálát z klíčků baby mungo příprava mungo fazole recept klíčky fazolí mungo recepty

Suroviny: fazole mungo, voda,

TopRecepty.cz

Mungo - klíčky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VmVO