Nutriční hodnoty (Škvarkový koláč (placky))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 16 204 kJ / 3 873 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,15 g |
| Tuky | 254,74 g |
| – nasycené | 105,72 g |
| – nenasycené | 136,78 g |
| –– mononenasycené | 107,96 g |
| –– polynenasycené | 28,81 g |
| ––– omega 3 | 1,72 g |
| Vláknina | 13,68 g |
| Cholesterol | 437 mg |
| Sodík | 4,00 g |
| Sůl | 9,83 g |
| Sacharidy | 302,99 g |
| – cukry | 30,22 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| špička lžičky lžičky cukru krupice | Cukr bílý | |
| 21 g 21 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 200 g 200 g škvarků | Škvarky | 200 g |
| 80 g 80 g sádla | Sádlo vepřové | 80 g |
| 200 ml 200 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| bílek na potření | Vaječný bílek | |
| hrubá sůl (nebo obyčejná) | Sůl mořská | |
| drcený kmín (nebo celý) | Kmín mletý | |
| mletá paprika | Paprika červená sušená | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sádlo na vymazání formy | Sádlo vepřové |