Nutriční hodnoty (Jablečný Tarte Tatin – obrácený koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 028 kJ / 1 202 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,20 g |
| Tuky | 42,04 g |
| – nasycené | 26,84 g |
| – nenasycené | 14,46 g |
| –– mononenasycené | 13,04 g |
| –– polynenasycené | 1,42 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 7,80 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 200,40 g |
| – cukry | 198,40 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 listové těsto | Listové těsto | |
| 2 2 jablka (podle velikosti - použil jsem odrůdu Jangold) | Jablko čerstvé | 300 g |
| 170 g 170 g cukru krystalu | Cukr bílý | 170 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| hrst hrst krájených mandlí (můžete opražit) | Mandle neloupané |