Hřiby v sýrovo solamylovém těstíčku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

cca 4-6porcí/jídlo je hodně syté Houby 12 názorů

Suroviny

400 g očištěných hřibů bez nožky/cca 6středně velkých kloboučků
150 ml smetany nebo mléka
100 g tvrdého sýra
5 lžic solamylu
1 lžíci petrželky (nasekaných lístků)
1/2 lžičky drceného kmínu
sůl
silnější plátek másla
200 ml oleje na smažení
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu prošleháme se solamylem, kmínem, solí a petrželkou. Přidáme na jemných slzičkách nastrouhaný sýr a umícháme těstíčko hustější konzistence.

  2. Zdravé, tvrdé kloboučky nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Namáčíme je do těstíčka a pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku do zlatavé barvy.

  3. Po usmažení je klademe na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Můžeme podávat se zeleninovou oblohou a pečivem, nebo s bramborovou kaší.

Poznámka

Konečně začaly růst hříbky.Víc, než v klasickém trojobalu nám chutnají v sýrovém těstíčku. Ve vyhledavači jsem našla žampiony v sýrovém těstíčku, které přidávám do podobných.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 170 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hřiby v sýrovo solamylovém těstíčku

Tématické fráze: hribky v testicku houby v syrovém těstíčku recepty z hřibů houby v těstíčku ktere hriby muzeme smazit hriby v sýrovém těstíčku smazene hriby vtesticku hřiby recept hrib kovář v trojobalu smažené hribky v syrovem těstíčku uterky s hřiby smazeni hřibů bedly v těstíčku sýrovém hrib na smazeni smazeny syr v solamylovem testicku těstíčko a smažené hřiby hříbek v těstíčku syrove těstičko utěrka hřiby hřiby smažení

Zapomněl/a jsem heslo