Nutriční hodnoty (Špenátová roláda z časopisu Vlasta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 762 kJ / 1 138 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 63,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,25 g |
| Tuky | 72,00 g |
| – nasycené | 39,04 g |
| – nenasycené | 25,45 g |
| –– mononenasycené | 21,62 g |
| –– polynenasycené | 3,83 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 1,58 g |
| Cholesterol | 821 mg |
| Sodík | 2,18 g |
| Sůl | 5,40 g |
| Sacharidy | 53,49 g |
| – cukry | 15,18 g |
| ––– laktóza | 14,23 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 mražený špenát | Špenát mražený | |
| 3 3 žloutky a ze 3 bílků sníh | Vaječný žloutek | 69 g |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 52.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 250 g 250 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 100 g 100 g strouhané Nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
| 100 g 100 g krémové smetany (dávám zakysanku) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| utřený česnek | Česnek čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská |