Nutriční hodnoty (Filé z tresky s pestem z medvědího česneku a smetanovou polentou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 705 kJ / 1 363 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 76,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,50 g |
| Tuky | 75,25 g |
| – nasycené | 41,15 g |
| – nenasycené | 28,50 g |
| –– mononenasycené | 19,65 g |
| –– polynenasycené | 8,85 g |
| ––– omega 3 | 1,06 g |
| Vláknina | 6,50 g |
| Cholesterol | 440 mg |
| Sodík | 774 mg |
| Sůl | 2,49 g |
| Sacharidy | 84,00 g |
| – cukry | 13,50 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g filé z tresky | Treska filet | 400 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 2 lžíce 2 lžíce pesta z medvědího česneku - podle chuti | Pesto z medvědího česneku | 30 g |
| 100 g 100 g instantní polenty | Polenta | 100 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| hrst lístků lístků hladkolisté petržele | Petržel nať čerstvá | |
| hrst hrst vlašských ořechů | Vlašské ořechy |