Nutriční hodnoty (Nejlepší beránek z ořechovo-piškotového těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 187 kJ / 2 674 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,40 g |
| Tuky | 107,13 g |
| – nasycené | 15,49 g |
| – nenasycené | 69,75 g |
| –– mononenasycené | 19,62 g |
| –– polynenasycené | 50,13 g |
| ––– omega 3 | 7,81 g |
| Vláknina | 10,80 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 569 mg |
| Sůl | 1,45 g |
| Sacharidy | 341,68 g |
| – cukry | 213,18 g |
| ––– laktóza | 3,68 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 160 g 160 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 160 g |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 100 g 100 g mletých vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 100 g |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
| 5 lžic 5 lžic horkého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 75 ml |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| citronová kůra (dle chuti) | Citronová kúra čerstvá | |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |