Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové koleno jedna báseň

Klasické pečené vepřové koleno se těší velké oblibě zejména v hospodách. Chcete si ho připravit doma a povznést ho na vyšší úroveň? Vykostěte ho, zarolujte a upečte s cibulí a pivem. Výborně chutná teplé i studené.

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 90 min bez doby předvaření

130 min (40 min příprava + 90 min tepelná úprava, bez doby předvaření)

14. 11. 2009 00:39

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie1 440 kJ / 344 kcal
Bílkoviny8,25 g
Tuky0,95 g
Vláknina25,76 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 44 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy55,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Počet kolen je podle zdatnosti a počtu zúčastněných. Já jsem jich dělal 6 ks najednou.

Tak, doufám, že jsem vás pěkně namlsal.

Koleno je možné také naplnit dle chuti - zelí, cibule, anglická slanina atd.

Nejsem autor receptu ani nevím, odkud ho mám (ten Němec mi už začíná schovávat věci), ale několikrát jsem vyzkoušel a různě upravil. Bramborové placky jsou nejlepší příloha.

Foto příležitostně dodám, zatím jsem nikdy nestačil fotit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Svobodova Hana

24. 2. 2023 21:07

František Hrba: Vepřové koleno nikdy nepředvařuji, peču ho nejdříve přikryté, když kůže změkne, naříznu jí na kostičky, dál peču zakryté do změknutí, v průběhu pečení , když je potřeba podlévám. Upečené koleno zůstane šťavnaté a kost se lehce vyloupne. Pivo je nejlepší černé, ale může být i světlé.

Karel

28. 11. 2016 18:01

prosciuto: hnidopichu.
:-K

Marie

12. 8. 2016 14:19

Dporučuju podlévat černým pivem - na jedno koleno cca 3 - 4 dcl pivka - to pak zblajznete pomalu s kolenem i pekáček <3:-p:yes::yes:

casino casino

5. 8. 2016 21:00

František Hrba:
Koleno se ještě dá... , ale já jsem kdysi na "Nadívané modenské nožičky" vykosťoval syrové vepřové paprčky. Tak to tedy bylo maso:-//
No, víckrát jsem to už nezopakoval...:-D

František Hrba

5. 8. 2016 13:10

myslim si,že čistě vykostit syrové koleno jde vcelku dobře...chce to cvik a praxi,a pak kolik té hořcice...pivka a česneku...bejvá zvykem že se občas udávaj tak přibližné čísla..váha..množství...kusy a tak podobně...
tento recept jsem četl asi takto ...koupil jsem koleno..ovařil jsem ho...vykostil jsem ho...zabalil jsem ho a pak upekl a snědl...kde jsou množství...teploty a časy..

prosciuto

5. 6. 2016 20:09

Kolena si předvaříme...
Zabudnite, že čítate recept.
Čo to bude znamenať?
Že už sa nikdy na nohy nepostavíte! ;-(
Skúste vypustiť len to nevhodné slovo "si".
Kolena předvaříme...

Turista

6. 2. 2016 10:19

Zdravím chci se zeptat když už sem si koupil předuzené jak to nejlíp dovedu k dokonalosti? díkec:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 2. 2014 13:48

Dělala jsem to malinko jinak, ale v podstatě hodně podobně;-). Bylo to skvělé. Přidávám foto :-)

Jitka J.

31. 12. 2013 15:10

Výborné! Chtěla jsem přidat fotku, ale nestihla jsem to;-)!

Bety

27. 10. 2012 15:20

...Honzík má pravdu Petro Mach.... tyto výrazy čtvrté cenové skupiny nepatří na tyhle bezva stránky....:no:

Zita

21. 11. 2011 21:10

Alahatl: :-D:-D No, vypadá to na černého kozla, ono je to na té flašce napsaný... ;-)

Alahatl

20. 5. 2011 21:33

Zítra chci vyzkoušet, z jakého piva pečete? Dle obrázku to vypadá na černého kozla?!

jiři

3. 5. 2011 12:00

už dost, už mi schází sliny..:-))

Misak

1. 5. 2011 19:08

:-p Naprosto bajecne vcera jsem udelala k veceri a byla premlyvena at udelam za tyden znova...:-K dekuji za bajecny recept

stuska

23. 2. 2010 00:16

Slintám, pivečkem tmavým nebo světlým podlít.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřové koleno nejlepší recepty uzené koleno nejlepsi recept vepřové koleno recepty nejlepsi pecene koleno recept na výborné vepřové kolena pečené koleno na pivu jak udělat vepřove koleno vykosteni veproveho kolena uzené vepřové koleno nejlepší recepty vykosteni kolena nejlepší pečené vepřové koleno nejlepší pečené uzené vepřové koleno nejlepší vepřové koleno vepřové koleno vykoštěné koleno nejlepší pečené vepřové koleno na zelí vepřové koleno recept vykoštěné vepřové koleno vykoštění kolene vyborne veprove koleno

Suroviny: koleno vepřové, cibule, česnek, hořčice francouzská, pivo světlé

TopRecepty.cz

Vepřové koleno jedna báseň

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVvA