Vepřové koleno jedna báseň

Vepřové maso Doba přípravy: 130 minut příprava , 90 minut tepelná úprava , bez doby předvaření 24 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 130 minut příprava , 90 minut tepelná úprava , bez doby předvaření 24 názorů

Suroviny podle počtu strávníků

vepřové koleno
cibule (bílá i červená)
česnek
hořčice francouzská
pivo

Postup přípravy receptu

  1. Kolena předvaříme kvůli vykostění.

  2. Smícháme francouzskou hořčici a rozmačkaný česnek, zalijeme pivkem a uděláme z toho kašičku. 

  3. Kolínka hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme.

  4. Následně potřeme onou výše uvedenou kašičkou, zavineme jako štrúdl, převážeme nití jako ptáčka a tuto roládku vložíme do pekáče.

  5. Ovšem - ten je také nutno nejprve vyzdobit: roládičce uděláme podestýlku: podsypeme pěkně hustě jemně nakrájenou cibulkou, zalijeme pivkem, na to pak položíme roládu a dáme na cca 90 minut do svého domácího krematoria. Vydržte, dokud není masíčko hotové!

  6. Přikusujeme např. báječné bramborové placky pečené na sucho, také je dobrý chleba, ale je možno přiložit i brambory a zelí.
    Poslední dvě ingredience může udělat buď každou extra, nebo vložit už ze začátku ke kolínku.  

Poznámka od kuchařky

Počet kolen je podle zdatnosti a počtu zúčastněných. Já jsem jich dělal 6 ks najednou.

Tak, doufám, že jsem vás pěkně namlsal.

Koleno je možné také naplnit dle chuti - zelí, cibule, anglická slanina atd.

Nejsem autor receptu ani nevím, odkud ho mám (ten Němec mi už začíná schovávat věci), ale několikrát jsem vyzkoušel a různě upravil. Bramborové placky jsou nejlepší příloha.

Foto příležitostně dodám, zatím jsem nikdy nestačil fotit.

Komentáře k receptu Vepřové koleno jedna báseň

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    prosciuto: hnidopichu.
    :-K

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Dporučuju podlévat černým pivem - na jedno koleno cca 3 - 4 dcl pivka - to pak zblajznete pomalu s kolenem i pekáček <3:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    František Hrba:
    Koleno se ještě dá... , ale já jsem kdysi na "Nadívané modenské nožičky" vykosťoval syrové vepřové paprčky. Tak to tedy bylo maso:-//
    No, víckrát jsem to už nezopakoval...:-D

    Odpovědět

  • František Hrba František Hrba(neregistrovaná)

    myslim si,že čistě vykostit syrové koleno jde vcelku dobře...chce to cvik a praxi,a pak kolik té hořcice...pivka a česneku...bejvá zvykem že se občas udávaj tak přibližné čísla..váha..množství...kusy a tak podobně...
    tento recept jsem četl asi takto ...koupil jsem koleno..ovařil jsem ho...vykostil jsem ho...zabalil jsem ho a pak upekl a snědl...kde jsou množství...teploty a časy..

    Odpovědět

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    Kolena si předvaříme...
    Zabudnite, že čítate recept.
    Čo to bude znamenať?
    Že už sa nikdy na nohy nepostavíte! ;-(
    Skúste vypustiť len to nevhodné slovo "si".
    Kolena předvaříme...

    Odpovědět

  • Turista Turista (neregistrovaný)

    Zdravím chci se zeptat když už sem si koupil předuzené jak to nejlíp dovedu k dokonalosti? díkec:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Dělala jsem to malinko jinak, ale v podstatě hodně podobně;-). Bylo to skvělé. Přidávám foto :-)

    Odpovědět

  • Jitka J. Jitka J.

    Výborné! Chtěla jsem přidat fotku, ale nestihla jsem to;-)!

    Odpovědět

  • Bety Bety(neregistrovaný)

    ...Honzík má pravdu Petro Mach.... tyto výrazy čtvrté cenové skupiny nepatří na tyhle bezva stránky....:no:

    Odpovědět

  • Zita Zita(neregistrovaná)

    Alahatl: :-D:-D No, vypadá to na černého kozla, ono je to na té flašce napsaný... ;-)

    Odpovědět

  • Alahatl Alahatl

    Zítra chci vyzkoušet, z jakého piva pečete? Dle obrázku to vypadá na černého kozla?!

    Odpovědět

  • jiři jiři(neregistrovaný)

    už dost, už mi schází sliny..:-))

    Odpovědět

  • Misak Misak(neregistrovaný)

    :-p Naprosto bajecne vcera jsem udelala k veceri a byla premlyvena at udelam za tyden znova...:-K dekuji za bajecny recept

    Odpovědět

  • stuska stuska

    Slintám, pivečkem tmavým nebo světlým podlít.

    Odpovědět

  • sidera sidera

    Jani - Taky se to hned snědlo:-p. Trochu jsem se obávala, koleno bez kmínu? Ale výsledek byl: úžasná chuť sosu, maso samozřejmě nemělo chybu prostě „Jedna báseň”. Panu Dr. Holubovi přeji také pěkné svátky a hodně tak skvělých receptíků a posílám bod:yes:;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřové koleno nejlepší recepty uzené koleno nejlepsi recept vepřové koleno recepty nejlepsi pecene koleno recept na výborné vepřové kolena pečené koleno na pivu jak udělat vepřove koleno vykosteni veproveho kolena uzené vepřové koleno nejlepší recepty vykosteni kolena nejlepší pečené vepřové koleno nejlepší pečené uzené vepřové koleno nejlepší vepřové koleno vepřové koleno vykoštěné koleno nejlepší pečené vepřové koleno na zelí vepřové koleno recept vykoštěné vepřové koleno vykoštění kolene vyborne veprove koleno