Nutriční hodnoty (Kapustovo-slaninová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 119 kJ / 2 179 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,47 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,15 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,32 g |
Tuky | 215,97 g |
– nasycené | 106,15 g |
– nenasycené | 106,80 g |
–– mononenasycené | 91,54 g |
–– polynenasycené | 15,27 g |
––– omega 3 | 0,32 g |
Vláknina | 10,91 g |
Cholesterol | 193 mg |
Sodík | 4,08 g |
Sůl | 10,15 g |
Sacharidy | 39,95 g |
– cukry | 9,88 g |
––– laktóza | 1,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
½ kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
250 g 250 g uzené slaniny | Špek | 250 g |
3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 l 1 l zeleninového vývaru, nebo vody se zeleninovým gelovým bujonem | ||
sůl | Sůl mořská | |
bílý pepř | Pepř bílý | |
olej | Olej řepkový | |
50 ml 50 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |