Domácí chlebík

lenka0 Kuchařka: lenka0

Slané pečivo 46 názorů

Suroviny

1 hrnek žitné mouky
1 hrnek hladké mouky
2 hrnky polohrubé mouky
1 lžička kmínu
2 lžičky soli
To vše nasypat do větší mísy a na sucho promícháme, pak přidáme:
1 lžička octa
2 hrnky studené vody
1/2 lžičky sušeného droždí
Recept si zatím oblíbilo 53 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. A promícháme, vznikne řídké těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 12 až 18 hodin (nejlíp přes noc).

  2. Potom promísíme, posypeme moukou a necháme 30 minut odpočinout. Zatím si rozpálíme troubu na 230°C a vložíme do ní prázdný kastrol, 21 až 23 cm průměr, necháme rozpálit 30 minut.

  3. Do horkého suchého hrnce vyklopíme stěrkou těsto, zakryjeme poklicí a pečeme na 230°C asi 30 minut, pak odkryjeme a pečeme na 220°C dalších 20 až 30 minut. Chleba se nepřichytne a krásně se vyklopí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 704 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí chlebík

  • moncicak756 moncicak756

    Pečeme tenhle chleba už docela dlouho a je super. Jen přidáváme dvě špetky tymiánu a má uplně úžasnou chut i vůni. A používám hrnek o velikosti 400ml a v pohodě. Chleba je fakt super :yes:

    Odpovědět

  • volantka volantka

    Tak chleba upečen,vypadá dobře,uvidíme jak bude chutnat.Hezky vyběhl, a to jsem měla jen 10hod.kynutí.Je ale pravda že jsem dala celý pytlík suš.droždí,protože 1/2lžičky mi přišlo málo.Celý pytlík je na 500g mouky a já měla asi dohromady 600g mouky,ale v poho.Je krásný:-) Jen malá rada, až budete rvát těsto do hrnce,nezapomeňte jak já že hrnec je horký.Chytla jsem si ho bez rukavice a výsledek 3 popálené prsty:-D Ale co ještě že máme večeři:-D Díky za skvělý recept:-*

    Odpovědět

  • Svirova Svirova

    Je fakt velmi dobrý, pečeme ho pořád, dnes jsem dokonce nepoužila sušené droždí, ale půl kostky, protože ho potřebujeme nejlépe hned a kynul 2 hodinky a za chvíli jde do trouby :-). Paráda:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Byla velká pochvala:yes: Podávala jsem k čerstvému uzenému a mizel rychleji než maso:-8 Dnes jsem do těsta přidala nasekaná dýňová semena a trochu sušeného česneku.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Radmila prchalová: postupuj podľa receptu, je to OK, pri pečení cesto naskočí..

    Odpovědět

  • Radmila prchalová Radmila prchalová(neregistrovaný)

    Dobrý den, večer jsem zaděla těstoa teď ráno mám pocit že je řídké dá se stím něco dělat, nebo mám nechata tak a dát péct:-?

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Andělka: vydrž - píše se 12 až 18 hodin:-)

    Odpovědět

  • Andělka Andělka(neregistrovaná)

    pomooooooc.. vůbec to nekyne.. po 4 hodinách se to asi ani trochu nezměnilo.. není 1/2 lžičky suš. droždí málo???? 8-(

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Gabriela Krausová: My máme na domácícm chlebu nejradši právě tu křupavou kůrku. Fakt je, že se špatně krájí, proto je podle mě nejlepší použít zubatý nůž na krájení rajčat. ;-)

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Gabriela Krausová: Když dám horký chléb do igelitového sáčku, nezapaří se? A po vychladnutí lze dát jen do plátěné útěrky?https://www.toprecepty.cz/recept/26778-domaci-chle...

    Odpovědět

  • Gabriela Krausová Gabriela Krausová(neregistrovaný)

    obrázek i recept mne upoutal, hned jsem se dala do pečení. Pouze místo sušených kvasnic jsem použila půlku kostičky kvasnic,jak už přede mnou dělala jedna paní a asi za dvě hodiny bylo nakynuto. Jinak jsem postupovala podle předpisu a chleba se nádherně povedl. Aby byl" ukrojitelný " zabalila jsem jej okamžitě po vyklopení do igelitového sáčku,kde změkla kůrka. Musím říct, že chutnější domácí chleba jsem ještě nejedla. :yes:,:-K

    Odpovědět

  • Jana Brichová Jana Brichová(neregistrovaný)

    Jana Brichová: zapoměla jsem napsat, že chleba před pečením potřu mlékem a po upečení potřu kůrku studenou vodou- chléb se krásně leskne

    Odpovědět

  • Jana Brichová Jana Brichová(neregistrovaný)

    chléb je výborný - já dávám 2 hrnky žitné tmavé mouky 1 hrnek špaldové tmavé mouky a 1 hrnek hladké mouky + zamíchám do těsta slunečnicová semínka. Po 30 minutách odkryji chléb a dopékám až 35 minut. Chléb vydrží dlouho měkký a čerstvý. V obchodě už chleba nekupuji.:yes:

    Odpovědět

  • Helča Helča(neregistrovaná)

    Celé léto jsme na chatě,bylo ošklivé počasí,nechtělo se nám na nákup.Zkusila jsem podle receptu na FB.chléb bez hnětení.Hned se mi povedl,šel trochu hůř vyklopit.Po druhé jsem vysypala po zahřátí kastrol hl. moukou,už nemám problém.(Můj recept,hrnek žitné chlebové mouky,půl hrnku pšeničná celozrná speciál,půl hrnku hladké mouky.2 hrnky polohrubé mouky.)Pokračuji už podle receptu.Už to peču čtvrtý měsíc,chleba nekupujeme,je výborný.Přeji úspěch všem.

    Odpovědět

  • maceska maceska(neregistrovaná)

    spagetka: děkuji moc za radu, to mě nenapadlo....dělala jsem přesně podle receptu. příště zkusím dát méně vody. nakynulé bylo asi dost, těsto kynulo celou noc a půl den než jsem se k tomu dostala :-D

    spagetka:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: domácí chlebík vecerni chlebik recept večerní chlebík domácí večerní chlebík chlebík večerní chleba recept recept na večerní chlebík domaci chle večerní chlebík recepty večerní chléb recept recept na vecerni chleba recept na domácí večerní chlebík domácí večerní chléb hruška katalog od 22. 9. večerní chléb domaci chlebik bez kynuti domácí chlebík bez hnětení domácí večerní chleba hnětač těsta pro domácnost prima rano hruska

Zapomněl/a jsem heslo