Nutriční hodnoty (Pravá gulášová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 101 kJ / 1 219 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 63,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,14 g |
| Tuky | 61,78 g |
| – nasycené | 30,44 g |
| – nenasycené | 30,03 g |
| –– mononenasycené | 22,29 g |
| –– polynenasycené | 7,74 g |
| ––– omega 3 | 0,47 g |
| Vláknina | 15,16 g |
| Cholesterol | 163 mg |
| Sodík | 163 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 85,13 g |
| – cukry | 16,28 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l vývaru z kostí (dle potřeby) | Vývar masový | 1000 ml |
| 250 g 250 g předního hovězího masa | Hovězí kýta | 250 g |
| 100 g 100 g cibule | Cibule čerstvá | 100 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 20 g 20 g sádla | Sádlo vepřové | 20 g |
| 200 g 200 g brambor | Brambor zimní | 200 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| kmín | Kmín | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 30 g 30 g sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |