Nutriční hodnoty (Pravá gulášová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 101 kJ / 1 219 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 63,42 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,14 g |
Tuky | 61,78 g |
– nasycené | 30,44 g |
– nenasycené | 30,03 g |
–– mononenasycené | 22,29 g |
–– polynenasycené | 7,74 g |
––– omega 3 | 0,47 g |
Vláknina | 15,16 g |
Cholesterol | 163 mg |
Sodík | 163 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 85,13 g |
– cukry | 16,28 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 l 1 l vývaru z kostí | Vývar masový | 1000 ml |
250 g 250 g předního hovězího masa | Hovězí kýta | 250 g |
100 g 100 g cibule | Cibule čerstvá | 100 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
30 g 30 g sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
20 g 20 g sádla | Sádlo vepřové | 20 g |
200 g 200 g brambor | Brambor zimní | 200 g |
1 lžíce 1 lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
kmín | Kmín | |
petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská |