Nutriční hodnoty (Žampionový salát s vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 152 kJ / 992 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 56,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,85 g |
| Tuky | 67,09 g |
| – nasycené | 16,05 g |
| – nenasycené | 39,50 g |
| –– mononenasycené | 21,15 g |
| –– polynenasycené | 18,35 g |
| ––– omega 3 | 0,61 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 1,17 g |
| Sodík | 1,65 g |
| Sůl | 3,72 g |
| Sacharidy | 19,85 g |
| – cukry | 5,10 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g žampionů | Žampion čerstvý | 400 g |
| 4 4 vejce uvařená natvrdo | Vejce slepičí | 280 g |
| 100 g 100 g šunky | Šunka vepřová vařená | 100 g |
| jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 7.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce majonézy | Majonéza | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce jemně nasekaného kopru (nemusí být) | Kopr nať čerstvý | 15 g |
| šťáva z půlky citronu | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |