Cous cous s lososem

pbarva Kuchař: pbarva

Doba přípravy: 45 minut 3 porce Těstoviny 9 názorů

Suroviny

250 g cous cous
olivový olej
100 g pršutu
sušené brusinky
oregano
meduňka
majoránka
máta
tymián
máslo
pepř
sůl
500 g lososa filety
vývar
2 pomeranče
citronová šťáva
2 stroužky česneku
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do velké mísy vsypeme cous cous, zalijeme horkým vývarem, vidličkou mícháme, až se vsákne, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Měl by být na skus kyprý a a trochu mokrý.

  2. Přimícháme brusinky, bylinky, trochu na jemné proužky pomerančové kúry, opepřit, osolit a promícháme.

  3. Pekáč vymažeme olejem, dáme vrstvu cous cousu, natrhané kousky pršutu, vrstvu cous cousu, povrch uhladíme, přelijeme šťávou z pomerančů.

  4. Na povrch poklademe lupínky másla a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Až je povrch zlatý, je hotovo.

  5. Na talíři můžeme zdobit najemno nakrájenou mátou, nebo směsí bylinek, nebo přizdobit pomeranči.

Poznámka

Filety lososa ostrým nožem na třech místech nakrojíme kůžičku, osolíme - i v zářezech, pokapeme citronovou ěťávou.

Do pánve dáme trochu olivového oleje, kůžičkou dolů osušené filety lososa , chvilku smažíme, pak přidáme máslo a lososa obrátíme, přidáme 2 stroužky neloupaného, nožem nakřápnutého česneku, větvičku tymiánu a dusíme za občasného otočení doměkka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cous cous s lososem

  • Eliza Eliza

    To by mohlo být velmi dobré s tím pomerančem a pršutem...;-):-p

    Odpovědět

  • srettka srettka

    no vida...fotěnka je tu:-p, posílám bod;-):yes:

    Odpovědět

  • pbarva pbarva(autor receptu)

    Nevěděl jsem jak to pojmenovat, opsal jsem to z krabičky, na krabičce jsem se dozvěděl , že je to semolínová pšenice, tak jsem to přeřadil do těstovin.

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...receptík je úúúúúúžasný a nedělejte si srandu z couscous, protože http://shoppardubice.jip-napoje.cz/kolonial/testov.......taky to vidím poprvé ;-);-)

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    taky mně překvapilo zařazení mezi luštěniny..:-S..je to těstovina

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Kadlik, ale jsi mne po ránu rozesmál!!:-D pbarva :yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Do luštěnin???:-S cous cous, alias kuskus přece není luštěnina, je z obilí?!? Spíš bych to dala jako lososa s kuskusem a do rybiček. Jinak určitě mňamka:-p Počkám si na fotěnku;-)

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    Na ten cous-cous jsem vyvalil očiska jak slimák před kopcem, ale pak jsem pochopil a zaujalo to! Asi bych se tím zavděčil dceři, Ješčtě fotečku, plís!!!;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Vypadá to hezky - jen mi chvilinku trvalo, že myslíš kus-kus :-D:-D:-D.:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: cous cous recepty cous cous cous cous recept recepty cous cous couscous cous cous příprava jak uvařit cous cous recept na cous cous recepty na cous cous cous cous-připrava couscous recepty recept cous cous jak se vaří cous cous co je cous cous recepty couscous příprava cous cous kuskus s lososem cous-cous cous recepty z cous cousu

Zapomněl/a jsem heslo