Nutriční hodnoty (Vepřový guláš s povidly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 385 kJ / 1 287 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 173,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 166,53 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,43 g |
| Tuky | 43,10 g |
| – nasycené | 13,72 g |
| – nenasycené | 20,56 g |
| –– mononenasycené | 15,76 g |
| –– polynenasycené | 4,81 g |
| ––– omega 3 | 0,53 g |
| Vláknina | 20,21 g |
| Cholesterol | 520 mg |
| Sodík | 451 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 46,02 g |
| – cukry | 25,23 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g vepřové plece | Vepřová plec | 800 g |
| 3 3 velké cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 4-5 stroužků 4-5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 31.5 g |
| plná lžíce lžíce sádla | Sádlo vepřové | |
| plná lžíce lžíce povidel - cca 100 g | Povidla | |
| 2 lžíce 2 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 20 g |
| střídka ze dvou krajíčků staršího chleba | Chléb pšeničný kváskový | |
| 1000-1200 ml 1000-1200 ml vývaru z kostí | Vývar hovězí | 1100 ml |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| kajenský pepř | Chilli paprička mletá |