Nutriční hodnoty (Bramborovo - rohlíkové knedlíky s pepřovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 1 715 kJ / 410 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,28 g |
| Tuky | 16,35 g |
| – nasycené | 5,70 g |
| – nenasycené | 8,09 g |
| –– mononenasycené | 4,04 g |
| –– polynenasycené | 4,05 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 7,45 g |
| Cholesterol | 294 mg |
| Sodík | 845 mg |
| Sůl | 1,96 g |
| Sacharidy | 43,70 g |
| – cukry | 6,85 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 syrová brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 1 1 rohlík | Rohlík pšeničný bílý | 43 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 50 g 50 g šunkového salámu (nebo jiné uzeniny) | Měkký salám | 50 g |
| 1 hrst 1 hrst strouhanky | Strouhanka pšeničná | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/2 ČL 1/2 ČL barevného pepře | Pepř barevný | |
| 2 PL 2 PL nakrájené šunky | Šunka vepřová vařená | |
| 1/2 PL 1/2 PL octa (není nutný) | Ocet lihový | 7.5 ml |
| vývar nebo bujón | Vývar hovězí | |
| voda | Voda |