Domácí mátový sirup

KoraWinter Kuchařka: KoraWinter

Nápoje 9 názorů

Suroviny

Máta peprná
cukr třtinový (krupice)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce dejte vařit vodu a přidejte cukr (1L=1kg cukru) a přiveďte k varu.

  2. Natrháte nebo koupíte mátu, kterou nasekáte na menší kousky a postupně budete přidávat do skoro vroucího hrnce. Nechte vyvřít cca 1 minutu.

  3. 2-3 hodiny nechte na mírném plameni, za občasného míchání odstát.

Poznámka

Já osobně dávám méně cukru, protože máme radši méně sladší. tzn: 1L=1/2 kg cukru.

To stejné můžete udělat i s kopřivami, pampeliškou, bazalkou, nebo s čímkoli Vás napadne.

Přidáváme ho například i do kávy místo sladidel. Podáváme ho s okurkou a ledem, naředěný vodou :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 277 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí mátový sirup

  • KoraWinter KoraWinter(autor receptu)

    Nadja: *proto ( my máme rádi silnější sirup. proto dávám méňě cukru tzn že je sice vodnatější, ale je to více mátové:-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    KoraWinter: :-S nechápu, co myslíš tím "My silnější pro dávám ...."

    Odpovědět

  • KoraWinter KoraWinter(autor receptu)

    teny1: Já to dávám od oka a tak, jak kdo to má rád. My silnější pro dávám 1/2kg cukru + 1l voda + 100g máty.

    Odpovědět

  • teny1 teny1

    no a kolik té máty:-?

    Odpovědět

  • KoraWinter KoraWinter(autor receptu)

    buffalo: Ano je to více vodové, když je tam méně cukru, ale nám to tak vyhovuje. Pokud to někdo chce jinak, může se držet původního receptu, nebo si vyhledat jiný. Tohle je pouze můj recept, který vyhovuje mě ;-)

    Odpovědět

  • KoraWinter KoraWinter(autor receptu)

    evinecky: Ano, na mírném plameni nechat povařit. Některé recepty jsou i přes noc vyluhovat apod. Já se rozhodla pro tuto volbu a sirup mi moc chutná :-)

    Odpovědět

  • evinecky evinecky

    to se má vařit 2-3 hodiny?....:-S

    Odpovědět

  • buffalo buffalo(neregistrovaný)

    co to je za blbost-méně sladký sirup? když tam bude méně cukru bude to řídké.pokud nechci moc sladit,tak dám méně sirupu ale nikdy ne méně cukru do sirupu při jeho výrobě.

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Určitě vyzkouším:-p:yes: Možná ještě dnes...? :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: recept mátový sirup matovy sirup sirup z máty recept mátový sirup recept vyroba matového sirupu mátový sirup výroba domácí mátový likér jak udělat mátový sirup domaci sirup mátový sirup top recepty recept na domácí sirup recepty na mátový sirup jak vyrobit mátový sirup recept na sirup z máty matovy sirup bez cukru domácí sirupy recepty domácí sirup recept recept na matovy sirup vyroba sirupu z maty mátovej sirup