Nutriční hodnoty (Koprová omáčka s polentovými knedlíčky a vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 531 kJ / 3 234 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,96 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 40,21 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,75 g |
Tuky | 220,54 g |
– nasycené | 136,54 g |
– nenasycené | 74,94 g |
–– mononenasycené | 65,88 g |
–– polynenasycené | 9,06 g |
––– omega 3 | 1,50 g |
Vláknina | 12,05 g |
Cholesterol | 1,15 g |
Sodík | 788 mg |
Sůl | 2,90 g |
Sacharidy | 241,30 g |
– cukry | 56,78 g |
––– laktóza | 26,88 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
80 g 80 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 80 g |
500 ml 500 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání (nebo smetana na vaření) | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
sůl | Sůl mořská | |
2-3 lžičky 2-3 lžičky cukru krupice | Cukr bílý | 12.5 g |
svazek svazek čerstvého kopru | Kopr nať čerstvý | |
150 g 150 g instantní polenty | Polenta | 150 g |
400 ml 400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 1 rohlík nebo housku | Rohlík pšeničný bílý | 43 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
vejce k podávání | Vejce slepičí |