Nutriční hodnoty (Řízky v zelném těstíčku se slaninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 137 kJ / 1 467 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,69 g |
| Tuky | 137,28 g |
| – nasycené | 65,53 g |
| – nenasycené | 67,82 g |
| –– mononenasycené | 57,69 g |
| –– polynenasycené | 10,13 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 9,59 g |
| Cholesterol | 376 mg |
| Sodík | 4,98 g |
| Sůl | 12,41 g |
| Sacharidy | 27,20 g |
| – cukry | 23,21 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g vymačkaného kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 300 g |
| 150 g 150 g anglické slaniny nebo moravské... | Anglická slanina | 150 g |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| 2 lžičky 2 lžičky mleté papriky dle chuti, např. i v kombinaci s pálivou nebo uzenou | Paprika červená sušená | 2 g |
| 1 1 velké vejce nebo dvě malá | Vejce slepičí | 70 g |
| cca 200 ml 200 ml mléka nebo piva, dle hustoty | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| cca 120 g 120 g polohrubé mouky, dle hustoty | ||
| 4-5 plátků 4-5 plátků vepřové kotlety bez kosti | Vepřová kotleta bez kosti | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| olej nebo sádlo na smažení | Olej řepkový |