Nutriční hodnoty (Kuře pod peřinkou podle Mariána Labudy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 712 kJ / 2 321 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 81,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,93 g |
| Tuky | 170,52 g |
| – nasycené | 42,28 g |
| – nenasycené | 93,24 g |
| –– mononenasycené | 74,25 g |
| –– polynenasycené | 18,99 g |
| ––– omega 3 | 1,81 g |
| Vláknina | 13,10 g |
| Cholesterol | 489 mg |
| Sodík | 1,34 g |
| Sůl | 2,97 g |
| Sacharidy | 96,10 g |
| – cukry | 11,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 kuře (nebo 4 stehna) | Kuře | |
| sůl | Sůl mořská | |
| sladká červená paprika (můžeme přidat i špetku špetku pálivé) | Paprika červená sušená | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje na pekáček | Olej řepkový | 11 ml |
| 500 g 500 g vepřového bůčku (nepříliš tučný) | Vepřový bok | 500 g |
| 3 3 rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | 129 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| Vegeta (dnes Vegeta bez glutamátu nebo zcela vynecháme) | Kořenící směs sypká | |
| 1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| případně trochu trochu oleje | Olej řepkový |