Nutriční hodnoty (Kuře pod peřinkou podle Mariána Labudy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 712 kJ / 2 321 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,11 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 81,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,93 g |
Tuky | 170,52 g |
– nasycené | 42,28 g |
– nenasycené | 93,24 g |
–– mononenasycené | 74,25 g |
–– polynenasycené | 18,99 g |
––– omega 3 | 1,81 g |
Vláknina | 13,10 g |
Cholesterol | 489 mg |
Sodík | 1,34 g |
Sůl | 2,97 g |
Sacharidy | 96,10 g |
– cukry | 11,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 kuře (nebo 4 stehna) | Kuře | |
sůl | Sůl mořská | |
sladká červená paprika (můžeme přidat i špetku špetku pálivé) | Paprika červená sušená | |
1 lžíce 1 lžíce oleje na pekáček | Olej řepkový | 11 ml |
500 g 500 g vepřového bůčku (nepříliš tučný) | Vepřový bok | 500 g |
3 3 rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | 129 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
majoránka | Majoránka sušená | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
Vegeta (dnes Vegeta bez glutamátu nebo zcela vynecháme) | Kořenící směs sypká | |
1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
případně trochu trochu oleje | Olej řepkový |