Česnečka pro odvážné

barbra Kuchařka: barbra

Doba přípravy: asik 1 hodinu Polévky 8 názorů

Suroviny

20 dkg salámu (je jedno jaký)
5 krajíčků chleba
2-3 vejce
15 dkg tvrdého syru
3-6 stroužků česneku
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Salám nakrájíme a osmažíme v hrnci. Zalijeme vodou osolíme, opepříme, přidáme rozšlehaná vejce a mícháme. Osmažíme krutony.

  2. Do talíře si dáme nastrouhaný česnek, krutony, nalijeme polévku a posypeme sýrem.

Poznámka

Jak říkám česnečka pro odvážné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Česnečka pro odvážné

  • Zuzka Zuzka(neregistrovaná)

    Mně u vetšiny receptů chybí kmín :) jinak česnečku miluji a jsem schopná spapat kastrol sama :-D:yes:

    Odpovědět

  • phoma phoma

    výborná jen jsem místo vody použila vývar s hovězího masa :o);-)

    Odpovědět

  • ataata ataata

    Tohle to není již česnečka. Do správné česnečky kromě česneku a soli patří max. lžíce sádla. Vejce nám tam babička dávala jen když jsme byli hodní.
    Tato vylepšení jsou typickým výplodem hostinské lidové tvořivosti, kdy každá hospoda si vymýšlela, co tam ještě dát, aby cena byla vyšší.
    Je to jinak chuťově dobré, pokud se počet přísad nepřežene. Když dáte do horké polévky (vody) strouhaný sýr, pak je báječné pozorovat, jak se nám táhne ze lžíce (a když nám spadne kousek do talíře, pak máme na košili jídelní lístek).
    Ale jinak, proti gustu žádný dišputát (toto platí obecně pro všechny "česnečky" uváděné v top receptech).
    Připomínku nebrat osobně, je to jen osobní názor "mlsné huby".

    Odpovědět

  • barbra barbra(autorka receptu)

    Děkuji za fotečku a jsme ráda že vám chutnalo:-K

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Barbro, já jsem místo salámu orestovala trochu mletého masa a ještě jsem přidala jarní cibulku, dala hodně česneku, aby to mělo ten správný šmrnc:yes: Polévka je vynikající, moc nám chutnala, určitě jí budu dělat častěji:yes::yes::yes: +

    Odpovědět

  • majda1512 majda1512

    Souhlasím, žížalko ;-) česnečka má být přírodní. Polévkové koření dát do česnečky je podle mne pokažení česnečky :-O

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Raduš, to s tebou nesouhlasím...přírodní chuť je lepší, cpát všude podravku je blbost, to je pro lidi, kteří neumí pořádně ochutit jídlo, tak tam vrznou podravku, aby to mělo aspoň nějakou chuť :-)

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    jj znám jen mi tam chybí podravka nerbo polévkové koření :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hanácká česnečka česnečka recept podle babičky správná česnečka výborná česnečka česnečka sýr do česnečky vynikající česnečka hanácká česnečka recept sýrová česnečka koření do česnečky jaký sýr do česnečky vejce do česnečky česnečka jinak česnečka se sýrem a krutony hánácká česnekačka česnečka bez vejce česnečka s krutony krutony do česnečky cesnecka top recept česnečka koření

Zapomněl/a jsem heslo