

Česnečka pro odvážné
Suroviny
- 20 dkg salámu (je jedno jaký)
- 5 krajíčků chleba
- 2-3 vejce
- 15 dkg tvrdého syru
- 3-6 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
Salám nakrájíme a osmažíme v hrnci. Zalijeme vodou osolíme, opepříme, přidáme rozšlehaná vejce a mícháme. Osmažíme krutony.
Do talíře si dáme nastrouhaný česnek, krutony, nalijeme polévku a posypeme sýrem.
Poznámka od kuchařky
Jak říkám česnečka pro odvážné.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Česnečka pro odvážné
-
Mně u vetšiny receptů chybí kmín :) jinak česnečku miluji a jsem schopná spapat kastrol sama
-
výborná jen jsem místo vody použila vývar s hovězího masa :o)
-
Tohle to není již česnečka. Do správné česnečky kromě česneku a soli patří max. lžíce sádla. Vejce nám tam babička dávala jen když jsme byli hodní.
Tato vylepšení jsou typickým výplodem hostinské lidové tvořivosti, kdy každá hospoda si vymýšlela, co tam ještě dát, aby cena byla vyšší.
Je to jinak chuťově dobré, pokud se počet přísad nepřežene. Když dáte do horké polévky (vody) strouhaný sýr, pak je báječné pozorovat, jak se nám táhne ze lžíce (a když nám spadne kousek do talíře, pak máme na košili jídelní lístek).
Ale jinak, proti gustu žádný dišputát (toto platí obecně pro všechny "česnečky" uváděné v top receptech).
Připomínku nebrat osobně, je to jen osobní názor "mlsné huby". -
Děkuji za fotečku a jsme ráda že vám chutnalo
-
Barbro, já jsem místo salámu orestovala trochu mletého masa a ještě jsem přidala jarní cibulku, dala hodně česneku, aby to mělo ten správný šmrnc
Polévka je vynikající, moc nám chutnala, určitě jí budu dělat častěji
+
-
Souhlasím, žížalko
česnečka má být přírodní. Polévkové koření dát do česnečky je podle mne pokažení česnečky
-
Raduš, to s tebou nesouhlasím...přírodní chuť je lepší, cpát všude podravku je blbost, to je pro lidi, kteří neumí pořádně ochutit jídlo, tak tam vrznou podravku, aby to mělo aspoň nějakou chuť
-
jj znám jen mi tam chybí podravka nerbo polévkové koření