Nutriční hodnoty (Staročeská sardelová omáčka s kapary a hovězím masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 785 kJ / 1 144 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 164,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 159,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,33 g |
| Tuky | 41,91 g |
| – nasycené | 23,18 g |
| – nenasycené | 16,58 g |
| –– mononenasycené | 14,87 g |
| –– polynenasycené | 1,71 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 2,88 g |
| Cholesterol | 429 mg |
| Sodík | 941 mg |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 25,89 g |
| – cukry | 3,82 g |
| ––– laktóza | 0,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g hovězího předního masa | Hovězí plec | 750 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 kořen petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 30 g 30 g mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 4-5 4-5 sardelek nebo sardelová pasta | ||
| 1 lžíce 1 lžíce kaparů | Kapary | 15 g |
| hovězí vývar | Vývar hovězí | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |