Nutriční hodnoty (Arabské pálivé brambory se šťovíkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 672 kJ / 1 356 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,15 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,35 g |
Tuky | 66,14 g |
– nasycené | 10,13 g |
– nenasycené | 48,80 g |
–– mononenasycené | 35,52 g |
–– polynenasycené | 13,28 g |
––– omega 3 | 3,76 g |
Vláknina | 22,65 g |
Cholesterol | 541 mg |
Sodík | 626 mg |
Sůl | 1,36 g |
Sacharidy | 137,59 g |
– cukry | 10,64 g |
––– laktóza | 2,44 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750 g 750 g brambor | Brambor zimní | 750 g |
4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
1 lžička 1 lžička kmínu (podle arabského předpisu kmínu římského - kuminu) | Kmín | 5 g |
1 1 červená zeleninová paprika | Paprika bílá čerstvá | |
1/2 1/2 až 1 lžička pálivé papriky (nebo dle chuti) | Paprika pálivá | |
sůl | Sůl mořská | |
2 2 vařená vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 37.5 g |
4 lžíce 4 lžíce nasekaného šťovíku (nebo šťavele) | Šťovík listy čerstvé | |
rajčata na ozdobu | Rajče červené čerstvé |