Nutriční hodnoty (Pohankové babizny - starý lidový pokrm s uzeným masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 577 kJ / 2 050 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 52,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 38,25 g |
| Tuky | 70,70 g |
| – nasycené | 30,23 g |
| – nenasycené | 36,80 g |
| –– mononenasycené | 29,98 g |
| –– polynenasycené | 6,83 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 37,70 g |
| Cholesterol | 208 mg |
| Sodík | 3,22 g |
| Sůl | 7,60 g |
| Sacharidy | 244,27 g |
| – cukry | 8,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g pohanky | Pohanka loupaná | 250 g |
| 350 g 350 g brambor | Brambor zimní | 350 g |
| 250 g 250 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 250 g |
| trochu trochu vývaru z uzeného masa | Vepřová plec uzená | |
| 50-80 g 50-80 g slaniny | Špek | 65 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| kysané zelí k podávání (nebo zeleninový salát) | Zelí bílé kvašené |