Nutriční hodnoty (Pohankové babizny - starý lidový pokrm s uzeným masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 577 kJ / 2 050 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,28 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 52,03 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 38,25 g |
Tuky | 70,70 g |
– nasycené | 30,23 g |
– nenasycené | 36,80 g |
–– mononenasycené | 29,98 g |
–– polynenasycené | 6,83 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 37,70 g |
Cholesterol | 208 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 7,60 g |
Sacharidy | 244,27 g |
– cukry | 8,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g pohanky | Pohanka loupaná | 250 g |
350 g 350 g brambor | Brambor zimní | 350 g |
250 g 250 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 250 g |
trochu trochu vývaru z uzeného masa | Vepřová plec uzená | |
50-80 g 50-80 g slaniny | Špek | 65 g |
sůl | Sůl mořská | |
kysané zelí k podávání (nebo zeleninový salát) | Zelí bílé kvašené |