Nutriční hodnoty (Fazolové lusky do skla (na zimu))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 215 kJ / 1 725 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,24 g |
| Tuky | 7,39 g |
| – nasycené | 1,58 g |
| – nenasycené | 5,64 g |
| –– mononenasycené | 2,58 g |
| –– polynenasycené | 3,06 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 81,95 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 32,59 g |
| Sůl | 81,08 g |
| Sacharidy | 341,49 g |
| – cukry | 328,22 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| fazolové lusky | Fazolky čerstvé | |
| 0,5 l 0,5 l vody | Voda | 500 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce octa | Ocet lihový | 45 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 1 1 rovná lžíce soli - vše převařit | Sůl mořská | |
| fazolové lusky | Fazolky čerstvé | |
| 2 l 2 l vody + 1/2 l octa | Voda | 2000 ml |
| 80 g 80 g soli | Sůl mořská | 80 g |
| 200-250 g 200-250 g cukru (nebo v přepočtu množství dia-sladidla) | Cukr bílý | 225 g |
| 6 6 hřebíčků | Hřebíček | |
| 6 ks 6 ks nového koření | Nové koření | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky celého pepře | Pepř černý | 3.5 g |
| a podle chuti 1-5 snítek a podle chuti 1-5 snítek meduňky lékařské | Máta peprná list čerstvá | |
| na litr vody dáme 1 vrchovatou lžíci lžíci soli | Voda | |
| 1 kg 1 kg fazolových lusků | Fazolky čerstvé | 1000 g |
| 1 1 celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 2 2 okurky | Okurka salátová čerstvá | |
| 1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |