Nutriční hodnoty (Cibulová polévka se smetanou a anglickou slaninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 063 kJ / 971 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,29 g |
| Tuky | 83,24 g |
| – nasycené | 55,53 g |
| – nenasycené | 25,99 g |
| –– mononenasycené | 22,26 g |
| –– polynenasycené | 3,73 g |
| ––– omega 3 | 0,85 g |
| Vláknina | 9,67 g |
| Cholesterol | 275 mg |
| Sodík | 111 mg |
| Sůl | 0,28 g |
| Sacharidy | 42,12 g |
| – cukry | 17,65 g |
| ––– laktóza | 8,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 250-300 ml 250-300 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 275 ml |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru (může být i z kostky) | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 3-4 plátky 3-4 plátky anglické slaniny (podle chuti) | Anglická slanina | |
| petržel (může být čerstvá i sušená, mně se lépe osvědčila sušená) | Petržel kořenová čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř na dochucení | Pepř černý |