Nutriční hodnoty (Dýňová polévka Hokkaido)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 861 kJ / 445 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,49 g |
| Tuky | 39,08 g |
| – nasycené | 13,93 g |
| – nenasycené | 24,87 g |
| –– mononenasycené | 21,26 g |
| –– polynenasycené | 3,61 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 8,88 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 429 mg |
| Sůl | 1,11 g |
| Sacharidy | 17,42 g |
| – cukry | 8,40 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 dýně hokaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 smetana na vaření | Smetana kravská sladká 12% | |
| 750 ml 750 ml vody | Voda | 750 ml |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| mletý černý pepř dle chuti | Pepř černý mletý | |
| 1 lžička 1 lžička kari koření | Kari | 5 g |
| 2 plátky 2 plátky másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 kostka 1 kostka zeleninového bujonu | Bujón zeleninový | 10 g |