Tunel s bebe stříškou

katyvypl Kuchař:

Doba přípravy: 1 hodina PT1H00M cca 10 kousků Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 31 názorů

Přidat další fotografii
527
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Suroviny

Těsto:
4 vejce
4 lžíce pískového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce velmi tmavého kakaa
2 lžíce vody
světlé BeBe sušenky
malinový pudink
čokoládový pudink
ztužovač za studena Dr. Oetker
šlehačka na ozdobu
ztužovač smetany
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Do sněhu z bílků postupně vmícháme cukr, žloutky, kakao, vodu a mouku.

  2. Těsto rozetřeme na velký plech a upečeme v troubě na 180 stupňů.

  3. Necháme vychladnout, poté si dle formy na srnčí hřbet změříme a nakrájíme těsto.

  4. Do formy na srnčí hřbet vložíme potravinářskou fólii a vyložíme jí těstem, které bude tvořit hřbet (tunel).

  5. Připravíme si dle návodu želé ztužovač, půl dáme do malinového a půl do čokoládového pudinku.

  6. Trochu malinového pudinku nalijeme na dno tunelu a vložíme opatrně bebe sušenky, aby tvořili za sebou korýtko ve tvaru V.

  7. Po stranách kolem sušenek opatrně lžičkou vkládáme zbytek malinového pudinku, jde to docela dobře, pudink je tuhý a sušenky drží tvar V.

  8. Poté do bebe korýtka dáme čokoládový pudink (trocha nám zbyde, takže svačina je jistá) :-) a nakonec celý tunel přikryjeme zbytkem piškotového těsta, aby tvořil pokličku.

  9. Necháme řádně vychladit (alespoň 4 hodiny) a poté tunel vyklopíme na tác.

  10. Ozdobíme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem smetany dle vlastní fantazie.

Poznámka

Jsem docela proslulá svými tunely, hlavně u návštěv mají velký úspěch a tak jsem si říkala, že zkusím nějakou změnu pro hezký efekt. A povedlo se. :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 647 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Tunel s bebe stříškou

  • katyvypl katyvypl(autor receptu)

    Strowberry: Jen experimentuji - moc mě baví péct, miluji sladké. ;-)

    Odpovědět

  • Strowberry Strowberry

    To vypadá úžasně. Ty jsi cukrářka nebo jen tak experimentuješ? :-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    :-O:-O:-O..:yes:...+1 Nádhera;-)

    Odpovědět

  • aanet3 aanet3

    škoda zakrojit :-) je to nádhera:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Vypadá opravdu nádherně;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Krása nesmírná, Katko! Musela s tou dobrotou být spousta práce. . . :yes:+++

    Odpovědět

  • mischelinka mischelinka

    :-pTo je hezky vytunelovaný:-D:yes:20.bodík letí

    Odpovědět

  • plotna plotna

    Vypadá to moc zajímavě.Na takovýto postup ještě nikdo nepřišel.Alespoň jsem nic takového neviděla.Moc se ti to povedlo.:-K:yes::-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    skvělý nápad - krása:-D:yes:

    Odpovědět

  • mamkapavla mamkapavla

    Tak to vypadá nádherně:-p:-p:-p:-p:-p:-p prostě wow k tomu není co dodat:-p:-p:-p:-K posílám bodíček:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Opět jedno z uměleckých děl na Topreceptech;-):yes:

    Odpovědět

  • katyvypl katyvypl(autor receptu)

    Jůlina: V receptu píši klasicky uvařený pudink - to znamená dle návodu, na půl litru mléka plus asi tři lžíce cukru. Ano, mám na mysli želatinový ztužovač dr.oetker, rozmáchám ho v deci vlažné vody a půlku ho naliji do jednoho mírně vychladlého pudinku a druhou půlku do druhého pudinku. Nikdy se mi nestalo, že by hrudkovatěl a je důležité, aby byl pudink hodně želatinový a dobře se s ním pracovalo, navíc pak krásně drží tvar a nehrozí, že by se z tunelu kamkoli pohnul. ;-)

    Odpovědět

  • Jůlina Jůlina(neregistrovaná)

    Do uvařeného pudinku ještě přidáte ztužovač? Z jakého množství mléka ten pudink uvaříte? V receptu to bohužel není vůbec zmíněno. A ten ztužovač máte na mysli "Želatinový ztužovač Dr. Oetker"? Ten zpevní i tekuté ingredientce a trochu v chladné hmotě hrudkuje, proto si vůbec neumím představit, jak jej vmíchat do uvařeného pudinku :-/

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Pěknej tunel, dala bych si :-p:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Krásný tunel,hned bych si kousek ochutnala.:yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo