Nutriční hodnoty (Polévka z čerstvého zelí se zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 341 kJ / 320 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,63 g |
| Tuky | 15,96 g |
| – nasycené | 7,45 g |
| – nenasycené | 8,15 g |
| –– mononenasycené | 6,29 g |
| –– polynenasycené | 1,86 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 17,07 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 152 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 32,70 g |
| – cukry | 22,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší hlávka čerstvého zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 2-3 2-3 cibule | Cibule čerstvá | 175 g |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 paprika | Paprika bílá čerstvá | |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 1 lžíce 1 lžíce pokrájeného kopru | Kopr nať čerstvý | 15 g |
| několik kuliček kuliček pepře a nového koření | Nové koření | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla (nebo oleje) | Sádlo vepřové | 15 g |
| vegeta nebo sůl podle chuti | Kořenící směs sypká | |
| voda | Voda |