Nutriční hodnoty (Omáčky K, M (květáková, mandlová, mandlový rakouský křen, mistrovská a mozečková))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 530 kJ / 2 756 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,73 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 44,77 g |
Tuky | 192,57 g |
– nasycené | 76,81 g |
– nenasycené | 111,23 g |
–– mononenasycené | 73,34 g |
–– polynenasycené | 37,90 g |
––– omega 3 | 1,74 g |
Vláknina | 32,86 g |
Cholesterol | 299 mg |
Sodík | 2,61 g |
Sůl | 5,15 g |
Sacharidy | 174,65 g |
– cukry | 49,13 g |
––– laktóza | 24,15 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 hlavy květáku | Květák čerstvý | |
cibule | Cibule čerstvá | |
sůl a bílý pepř | Pepř bílý | |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
1/2 l 1/2 l vývaru z drůbeže | Vývar hovězí | 500 ml |
2 dl 2 dl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
lžíce lžíce solamylu | Bramborový škrob | |
100 g 100 g mandlí | Mandle neloupané | 100 g |
40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
200 g 200 g karotky | Mrkev čerstvá | 200 g |
sůl a cukr podle chuti | Cukr bílý | |
2 dl 2 dl vody | Voda | 200 ml |
2 2 polévkové lžíce másla | Máslo kravské | 2 g |
2 2 polévkové lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
2-3 dl 2-3 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1 1 polévková lžíce křenu | Křen čerstvý | 100 g |
40 g 40 g strouhaných loupaných mandlí | Mandle loupané | 40 g |
sůl a cukr podle chuti | Cukr bílý | |
worčestrová omáčka | Worcestrová omáčka | |
vývar z masa | Vývar masový | |
2 lžíce 2 lžíce sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 30 ml |
špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
2 lžíce 2 lžíce vody | Voda | 36 ml |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
špetka špetka zázvoru | Zázvor sušený | |
1 1 drobně usekaná cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
2 lžíce 2 lžíce dezertního vína | Víno červené sladké | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky škrobu | Bramborový škrob | 2.5 g |
1 dl 1 dl vývaru | Vývar hovězí | 100 ml |
20 g 20 g sádla | Sádlo vepřové | 20 g |
cibule | Cibule čerstvá | |
1 1 vepřový mozeček | Mozek vepřový | |
sůl a pepř | Pepř černý | |
70 g 70 g jíšky ze sádla a mouky | Mouka pšeničná hladká | 70 g |
vývar z kostí | Kost hovězí | |
1 dl 1 dl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |