Nutriční hodnoty (Omáčky K, M (květáková, mandlová, mandlový rakouský křen, mistrovská a mozečková))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 530 kJ / 2 756 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 44,77 g |
| Tuky | 192,57 g |
| – nasycené | 76,81 g |
| – nenasycené | 111,23 g |
| –– mononenasycené | 73,34 g |
| –– polynenasycené | 37,90 g |
| ––– omega 3 | 1,74 g |
| Vláknina | 32,86 g |
| Cholesterol | 299 mg |
| Sodík | 2,61 g |
| Sůl | 5,15 g |
| Sacharidy | 174,65 g |
| – cukry | 49,13 g |
| ––– laktóza | 24,15 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 hlavy květáku | Květák čerstvý | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| sůl a bílý pepř | Pepř bílý | |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 1/2 l 1/2 l vývaru z drůbeže | Vývar hovězí | 500 ml |
| 2 dl 2 dl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| lžíce lžíce solamylu | Bramborový škrob | |
| 100 g 100 g mandlí | Mandle neloupané | 100 g |
| 40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 200 g 200 g karotky | Mrkev čerstvá | 200 g |
| sůl a cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| 2 dl 2 dl vody | Voda | 200 ml |
| 2 2 polévkové lžíce másla | Máslo kravské | 2 g |
| 2 2 polévkové lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 2-3 dl 2-3 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 1 polévková lžíce křenu | Křen čerstvý | 100 g |
| 40 g 40 g strouhaných loupaných mandlí | Mandle loupané | 40 g |
| sůl a cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| worčestrová omáčka | Worcestrová omáčka | |
| vývar z masa | Vývar masový | |
| 2 lžíce 2 lžíce sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 30 ml |
| špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
| 2 lžíce 2 lžíce vody | Voda | 36 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| špetka špetka zázvoru | Zázvor sušený | |
| 1 1 drobně usekaná cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 lžíce 2 lžíce dezertního vína | Víno červené sladké | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky škrobu | Bramborový škrob | 2.5 g |
| 1 dl 1 dl vývaru | Vývar hovězí | 100 ml |
| 20 g 20 g sádla | Sádlo vepřové | 20 g |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| 1 1 vepřový mozeček | Mozek vepřový | |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| 70 g 70 g jíšky ze sádla a mouky | Mouka pšeničná hladká | 70 g |
| vývar z kostí | Kost hovězí | |
| 1 dl 1 dl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |