Nutriční hodnoty ((Ne)kynutý závin podle Lidušky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 077 kJ / 3 843 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 75,30 g |
| Tuky | 180,92 g |
| – nasycené | 111,61 g |
| – nenasycené | 64,73 g |
| –– mononenasycené | 54,53 g |
| –– polynenasycené | 10,20 g |
| ––– omega 3 | 1,23 g |
| Vláknina | 21,36 g |
| Cholesterol | 528 mg |
| Sodík | 138 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 455,98 g |
| – cukry | 47,14 g |
| ––– laktóza | 16,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g hladké mouky + na podsypání | Mouka pšeničná hladká | 600 g |
| 1 kostka 1 kostka droždí (42 gramů) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 300 ml 300 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 200 g 200 g másla nebo Hery | Máslo kravské | 200 g |
| sůl na špičku lžičky lžičky | Sůl mořská | |
| rozšlehané vejce na potření | Vejce slepičí | |
| tvarohová náplň | ||
| maková náplň | ||
| povidla | Povidla | |
| jablka , hrušky, švestky.... | Jablko čerstvé | |
| skořice, rozinky, strouhaný perník nebo piškoty... | Perník strouhaný |