Bramborový chleba III.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 8 822 kJ / 2 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,75 g |
Tuky | 10,80 g |
Vláknina | 36,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,43 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 419,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chlebík je mechový, měkký, dobrý i druhý a třetí den a velice dobře se krájí.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 4. 2021 20:46
cathleen: Moc děkuji za odpověď. Příště zkrátím dobu kynutí na plechu a doufám, že se už povede.
28. 4. 2021 13:31
evjanka: zkuste příště trochu zkrátit kynutí, rozjíždí se překynuté těsto Bramborami těsto při kynutí řídne, a pokud ještě chlebík kynul déle, než bylo třeba, neudržel tvar a rozjel se.
27. 4. 2021 21:08
Ještě chci doplnit, že jsem chleba před upečením nahoře nařízla do kříže. Nebyla to chyba?
27. 4. 2021 21:00
Dobrý den. Prvně v životě jsem upekla bramborový chléb. Všechno jsem přesně navážila, těsto krásně nakynulo, udělala jsem krásný bochník, nechala kynout, dala do trouby, krásně se upekl, chutná náramně, má pouze jedinou chybu. V troubě se mi trochu roztekl. Žádná tragédie, ale je dost nízký. Nevíte prosím proč? Těsto kynulo hodinu, vytvarovaný bochník na plechu kynul 30 min., brambory mám domácí. Předem MOC děkuji za radu.
23. 4. 2020 09:35
Moc dobrý, vlacny Dala jsem trochu suseneho drozdi a chia semínka. Dokonce se mi i podařil hezky vyklopit z osatky, použila jsem jako podklad naolejovanou folii.
22. 1. 2018 10:49
Alena: děkuji za zprávu Droždí mám vyzkoušeno, není třeba přidávat, ale rozumím - i já jsem kdysi byla naučená na "to svoje" a těžko se mi věřilo a zvykalo tomu, že těsto vykyne s takovou troškou
22. 1. 2018 10:13
Dokonalý, dala jsem trochu víc kvasnic a na první pokus se povedl. Peču různé druhy chlebů, tento určitě zařadím.
3. 1. 2015 18:18
pecu uz dlouho tento chleba/mam formu na cihlovej/400g hl.mouky/beru 150g celozrne+250g hl./1PL psenic.lupinek+1PL zitne lupinky,1ČLsoli,1ČLcukru,1ČL vrchovatou suche drozdi,250ml vody.Do prosete mouky nasypu drozdi+cukr+sul a lupinky,vse promicham,pridam vodu a zamicham testo 15 az 20 minut,testo vlozim do sacku a zavazem/vypustit vzduch/,ulozym do misy a necham na 1apul hodiny,pak testo pomackam v sacku a znovu necham kynout asi 1,5hod.nachistam formu-vymazat olejem,po druhem kynuti testo vylozim na stul a rukama vytvorim obdelnik,kterej srulujem velikosti formy a dam kynout az testo nakine pod kraj,rozehrat troubu na 180st.pomazeme cleba vodou a dame do trouby,50minut pece se a ne otvírat,pak můžete podivat a dodělat podle sebe,pecem na vrch-niz,chleba je vyborny,skuste to a dobrou chut
12. 9. 2014 16:45
Lenka: Leni, moc ti to přeju! Jsi šikula, žes to nevzdala!
12. 9. 2014 15:39
Huráááá,mám chleba s dírkama!Na potřetí se mi konečně povedl.Tajemství bude patrně v hnětení.Hňácala jsem tentokrát já,pak hnětač,zase já a zase hnětač.Těsto jsem zkusila dát do formy a výsledek je super.Mám nadýchaný,vláčný chléba s dírkama.Ten předchozí vydržel 5 dní a pořád byl dobrý.
30. 8. 2014 13:36
Lenka: tak to je divné...Leni, mohla bys mi vyfotit jak chleba, tak i krajíc tak, abych dobře viděla střídu? Bez blesku, někde na denním světle. A fotky buď vlož sem nebo mi pošli do vzkazu.
Podle fotek se dá hodně poznat
Aha, jako neregistrovaná nemáš možnost udělat ani jedno, ani druhé. Tak mi je pošli na pekarnomanie@email.cz
30. 8. 2014 13:27
Cathleen:Droždí používám čerstvé a těsto vyběhlo parádně i chleba po upečení,ale není nadýchaný.Dneska jsem pekla chleba zas a výsledek je stejný.Chuťově je dobrý,přidala jsem osmaženou cibulku,ale nemá dírky a ani kůrka nekřupe.Potírala jsem ho několikrát během pečení osolenou vodou,do trouby dala opět kastrůlek s vodou.
21. 8. 2014 21:39
RENKA67: díky!
21. 8. 2014 20:33
Tak jsem ho taky upekla,trochu jsem si pohrála s moukami(250g žitné a 250g hladké) a místo čerstvého droždí pytlíček sušeného a 1 lžička sušeného chlebového kvásku z DM,brambory jsem nastrouhala na hrubém struhadle..výsledek mě mile překvapil :D fotku posílám,je opravdu skvělý
13. 8. 2014 20:42
Lenka: Lenko, zadêlávalas s čerstvým nebo sušeným droždím?
A co têsto - vykynulo na dvojnasobek?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Maková roláda s povidly a mascarpone krémem
Přidáno před 1 hodinou

Fazolová polévka s mrkví a libečkem
Přidáno před 13 hodinami

Čočka na kyselo se smetanou
Přidáno před 16 hodinami

Koka + řez
Přidáno 28. 5. 2022 09:58

Špagety s kuřecími kousky v italské omáčce
Přidáno 28. 5. 2022 07:27

Sirup z čerstvého bezu
Přidáno 27. 5. 2022 10:15
Právě bylo uvařeno:

Tvarohová bábovka od Dity P.
uvařil/a Petaja
před 26 minutami

Tuňákový salát s avokádem a vejci
uvařil/a NikolaP
před 36 minutami

Medový perník na plech
uvařil/a Miquel
před 1 hodinou

Nadýchaná piškotová roláda
uvařil/a Petulice
před 2 hodinami

Křenová omáčka
uvařil/a Rafan1415
před 3 hodinami

Matjesovo vajíčková pomazánka
uvařil/a Ivana64
před 5 hodinami

Vepřové závitky s nivou
uvařil/a kyskamaryska
před 6 hodinami

Pečené vepřové koleno
uvařil/a Jan Nemec
před 11 hodinami

Hamburgerové bulky
uvařil/a Lidiia
před 12 hodinami

Čerstvý krémový sýr
uvařil/a mischelinka
před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bramborový chléb bramborový chleba domácí bramborový chléb z trouby bramborový chléb recept domácí bramborový chleba do trouby bramborový chleba recept recept na bramborový chléb recept na bramborový chleba chleba z brambor chleba s bramborem bramborovi chleba bramborovej chleba pečení chleba bramborový bramborový chleba domácí chleba s bramborou bramborový chleba z trouby chleba bramborový chleb z bramboroveho testa chléb s bramborem chleba s brambor
Suroviny: voda, cukr, brambory, kmín celý, sůl, olej, mouka celozrnná žitná jemná, mouka hladká, droždí
Bramborový chleba III.
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/81jW
84 názorů