Bramborový chleba III.

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 79 názorů

Suroviny

150 ml vody
lžička cukru
400 g strouhaných vařených brambor
2 lžičky kmínu
2 lžičky soli
lžíce oleje
100 g žitné celozrnné mouky jemné
380-400 g hladké mouky
20 g droždí
Recept si zatím oblíbilo 40 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažné vody, cukru a droždí uděláme kvásek. Když vzejde, přidáme ostatní suroviny a umícháme těsto. Necháme ho nakynout, pak vytvarujeme bochník a ten na plechu s papírem necháme znovu vykynout.

  2. Pomašlujeme vejcem s vodou a dáme upéct do vyhřáté trouby (200°C/45-55 min).

  3. Chleba na fotce není pomašlovaný ničím.
    Tekutin je v těstě málo, protože bramborami těsto řídne.

Poznámka

Chlebík je mechový, měkký, dobrý i druhý a třetí den a velice dobře se krájí.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 597 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborový chleba III.

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Alena: děkuji za zprávu :-K Droždí mám vyzkoušeno, není třeba přidávat, ale rozumím - i já jsem kdysi byla naučená na "to svoje" a těžko se mi věřilo a zvykalo tomu, že těsto vykyne s takovou troškou;-)

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Dokonalý, dala jsem trochu víc kvasnic a na první pokus se povedl. Peču různé druhy chlebů, tento určitě zařadím.

    Odpovědět

  • valentyna valentyna(neregistrovaná)

    pecu uz dlouho tento chleba/mam formu na cihlovej/400g hl.mouky/beru 150g celozrne+250g hl./1PL psenic.lupinek+1PL zitne lupinky,1ČLsoli,1ČLcukru,1ČL vrchovatou suche drozdi,250ml vody.Do prosete mouky nasypu drozdi+cukr+sul a lupinky,vse promicham,pridam vodu a zamicham testo 15 az 20 minut,testo vlozim do sacku a zavazem/vypustit vzduch/,ulozym do misy a necham na 1apul hodiny,pak testo pomackam v sacku a znovu necham kynout asi 1,5hod.nachistam formu-vymazat olejem,po druhem kynuti testo vylozim na stul a rukama vytvorim obdelnik,kterej srulujem velikosti formy a dam kynout az testo nakine pod kraj,rozehrat troubu na 180st.pomazeme cleba vodou a dame do trouby,50minut pece se a ne otvírat,pak můžete podivat a dodělat podle sebe,pecem na vrch-niz,chleba je vyborny,skuste to a dobrou chut:-*

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Lenka: Leni, moc ti to přeju!:-K Jsi šikula, žes to nevzdala!:yes:

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Huráááá,mám chleba s dírkama!Na potřetí se mi konečně povedl.Tajemství bude patrně v hnětení.Hňácala jsem tentokrát já,pak hnětač,zase já a zase hnětač.Těsto jsem zkusila dát do formy a výsledek je super.Mám nadýchaný,vláčný chléba s dírkama.:-))Ten předchozí vydržel 5 dní a pořád byl dobrý.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Lenka: tak to je divné...Leni, mohla bys mi vyfotit jak chleba, tak i krajíc tak, abych dobře viděla střídu? Bez blesku, někde na denním světle. A fotky buď vlož sem nebo mi pošli do vzkazu.
    Podle fotek se dá hodně poznat ;-)

    Aha, jako neregistrovaná nemáš možnost udělat ani jedno, ani druhé. Tak mi je pošli na pekarnomanie@email.cz

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Cathleen:Droždí používám čerstvé a těsto vyběhlo parádně i chleba po upečení,ale není nadýchaný.Dneska jsem pekla chleba zas a výsledek je stejný.;-(Chuťově je dobrý,přidala jsem osmaženou cibulku,ale nemá dírky a ani kůrka nekřupe.Potírala jsem ho několikrát během pečení osolenou vodou,do trouby dala opět kastrůlek s vodou.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    RENKA67: díky! :-)

    Odpovědět

  • RENKA67 RENKA67

    Tak jsem ho taky upekla,trochu jsem si pohrála s moukami(250g žitné a 250g hladké) a místo čerstvého droždí pytlíček sušeného a 1 lžička sušeného chlebového kvásku z DM,brambory jsem nastrouhala na hrubém struhadle..výsledek mě mile překvapil :D fotku posílám,je opravdu skvělý

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Lenka: Lenko, zadêlávalas s čerstvým nebo sušeným droždím?
    A co têsto - vykynulo na dvojnasobek?

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Na obrázku vypadá chleba nádherně,ale mě takhle krásně nevyskočila ani ty dírky nemám takhle velké,netušíte kde jsem udělala chybu?Pekla jsem v klasické elektrické troubě z kastrůlkem vody.;-(

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    mikeš: milý (nebo milá?) mikeši, pokud píšeš o nehněteném chlebu, který kyne 12 hodin, to je něco jiného, než tahle těsta klasická - ta kynou, jak píšu a za tím si stojím :-p
    Pokud máš jiný recept (s jiným postupem), vlož ho sem, místa na nové recepty je tu opravdu dost.

    Odpovědět

  • mikeš mikeš(neregistrovaný)

    cathleen: já mám recepty na chleby kdy těsta kynou i několik hodin a samozřejmě jsou s droždím. Tak prosím nepiš že kynou všechny stejně'!!!! To je nesmysl:-//

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    mikeš: těsta (a pak chleby z nich) s droždím kynou relativně rychle a všechna stejně - těsto nech kynout asi hodinu a sformovaný bochník před pečením také skoro hodinu - podle tepla prostředí, ve kterém pokyne.;-)

    Odpovědět

  • mikeš mikeš(neregistrovaný)

    jak dlouho necháte kynout těsto? každý chleba má jinou dobu kynutí.:-O

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6

Tématické fráze: bramborový chléb bramborový chleba domácí bramborový chléb z trouby domácí bramborový chleba do trouby bramborový chléb recept bramborový chleba recept recept na bramborový chléb chleba z brambor recept na bramborový chleba chleba s bramborem bramborovi chleba bramborovej chleba pečení chleba bramborový bramborový chleba z trouby chleba s bramborou chleba bramborový chleb z bramboroveho testa chléb s bramborem chleba s brambor chleba recept bramborový

Zapomněl/a jsem heslo