Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový chleba III.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

4. 2. 2010 17:01

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Kuchařky
Ivy Trhoňové
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 822 kJ / 2 109 kcal
Bílkoviny64,75 g
Tuky10,80 g
Vláknina36,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,00 g
Sacharidy419,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chlebík je mechový, měkký, dobrý i druhý a třetí den a velice dobře se krájí.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

evjanka

29. 4. 2021 20:46

cathleen: Moc děkuji za odpověď. :-K Příště zkrátím dobu kynutí na plechu a doufám, že se už povede.

cathleen cathleen

28. 4. 2021 13:31

evjanka: zkuste příště trochu zkrátit kynutí, rozjíždí se překynuté těsto ;-) Bramborami těsto při kynutí řídne, a pokud ještě chlebík kynul déle, než bylo třeba, neudržel tvar a rozjel se.

evjanka

27. 4. 2021 21:08

Ještě chci doplnit, že jsem chleba před upečením nahoře nařízla do kříže. Nebyla to chyba?

evjanka

27. 4. 2021 21:00

Dobrý den. Prvně v životě jsem upekla bramborový chléb. Všechno jsem přesně navážila, těsto krásně nakynulo, udělala jsem krásný bochník, nechala kynout, dala do trouby, krásně se upekl, chutná náramně, má pouze jedinou chybu. V troubě se mi trochu roztekl. Žádná tragédie, ale je dost nízký. Nevíte prosím proč? Těsto kynulo hodinu, vytvarovaný bochník na plechu kynul 30 min., brambory mám domácí. Předem MOC děkuji za radu. :-K

Gabina

23. 4. 2020 09:35

Moc dobrý, vlacny :yes: Dala jsem trochu suseneho drozdi a chia semínka. Dokonce se mi i podařil hezky vyklopit z osatky, použila jsem jako podklad naolejovanou folii.

cathleen cathleen

22. 1. 2018 10:49

Alena: děkuji za zprávu :-K Droždí mám vyzkoušeno, není třeba přidávat, ale rozumím - i já jsem kdysi byla naučená na "to svoje" a těžko se mi věřilo a zvykalo tomu, že těsto vykyne s takovou troškou;-)

Alena

22. 1. 2018 10:13

Dokonalý, dala jsem trochu víc kvasnic a na první pokus se povedl. Peču různé druhy chlebů, tento určitě zařadím.

valentyna

3. 1. 2015 18:18

pecu uz dlouho tento chleba/mam formu na cihlovej/400g hl.mouky/beru 150g celozrne+250g hl./1PL psenic.lupinek+1PL zitne lupinky,1ČLsoli,1ČLcukru,1ČL vrchovatou suche drozdi,250ml vody.Do prosete mouky nasypu drozdi+cukr+sul a lupinky,vse promicham,pridam vodu a zamicham testo 15 az 20 minut,testo vlozim do sacku a zavazem/vypustit vzduch/,ulozym do misy a necham na 1apul hodiny,pak testo pomackam v sacku a znovu necham kynout asi 1,5hod.nachistam formu-vymazat olejem,po druhem kynuti testo vylozim na stul a rukama vytvorim obdelnik,kterej srulujem velikosti formy a dam kynout az testo nakine pod kraj,rozehrat troubu na 180st.pomazeme cleba vodou a dame do trouby,50minut pece se a ne otvírat,pak můžete podivat a dodělat podle sebe,pecem na vrch-niz,chleba je vyborny,skuste to a dobrou chut:-*

cathleen cathleen

12. 9. 2014 16:45

Lenka: Leni, moc ti to přeju!:-K Jsi šikula, žes to nevzdala!:yes:

Lenka

12. 9. 2014 15:39

Huráááá,mám chleba s dírkama!Na potřetí se mi konečně povedl.Tajemství bude patrně v hnětení.Hňácala jsem tentokrát já,pak hnětač,zase já a zase hnětač.Těsto jsem zkusila dát do formy a výsledek je super.Mám nadýchaný,vláčný chléba s dírkama.:-))Ten předchozí vydržel 5 dní a pořád byl dobrý.

cathleen cathleen

30. 8. 2014 13:36

Lenka: tak to je divné...Leni, mohla bys mi vyfotit jak chleba, tak i krajíc tak, abych dobře viděla střídu? Bez blesku, někde na denním světle. A fotky buď vlož sem nebo mi pošli do vzkazu.
Podle fotek se dá hodně poznat ;-)

Aha, jako neregistrovaná nemáš možnost udělat ani jedno, ani druhé. Tak mi je pošli na pekarnomanie@email.cz

Lenka

30. 8. 2014 13:27

Cathleen:Droždí používám čerstvé a těsto vyběhlo parádně i chleba po upečení,ale není nadýchaný.Dneska jsem pekla chleba zas a výsledek je stejný.;-(Chuťově je dobrý,přidala jsem osmaženou cibulku,ale nemá dírky a ani kůrka nekřupe.Potírala jsem ho několikrát během pečení osolenou vodou,do trouby dala opět kastrůlek s vodou.

cathleen cathleen

21. 8. 2014 21:39

RENKA67: díky! :-)

RENKA67

21. 8. 2014 20:33

Tak jsem ho taky upekla,trochu jsem si pohrála s moukami(250g žitné a 250g hladké) a místo čerstvého droždí pytlíček sušeného a 1 lžička sušeného chlebového kvásku z DM,brambory jsem nastrouhala na hrubém struhadle..výsledek mě mile překvapil :D fotku posílám,je opravdu skvělý

cathleen cathleen

13. 8. 2014 20:42

Lenka: Lenko, zadêlávalas s čerstvým nebo sušeným droždím?
A co têsto - vykynulo na dvojnasobek?

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborový chléb bramborový chleba domácí bramborový chléb z trouby bramborový chléb recept domácí bramborový chleba do trouby bramborový chleba recept recept na bramborový chléb recept na bramborový chleba chleba z brambor chleba s bramborem bramborovi chleba bramborovej chleba pečení chleba bramborový bramborový chleba domácí chleba s bramborou bramborový chleba z trouby chleba bramborový chleb z bramboroveho testa chléb s bramborem chleba s brambor

Suroviny: voda, cukr, brambory, kmín celý, sůl, olej, mouka celozrnná žitná jemná, mouka hladká, droždí

TopRecepty.cz

Bramborový chleba III.

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/81jW