Nutriční hodnoty (Litý bramborový koláč se švestkami a mákem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 483 kJ / 1 550 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,46 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,95 g |
| Tuky | 39,40 g |
| – nasycené | 7,34 g |
| – nenasycené | 23,40 g |
| –– mononenasycené | 9,63 g |
| –– polynenasycené | 13,78 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 24,60 g |
| Cholesterol | 527 mg |
| Sodík | 291 mg |
| Sůl | 0,57 g |
| Sacharidy | 235,05 g |
| – cukry | 96,30 g |
| ––– laktóza | 7,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 velké najemno nastrouhané brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 2 2 nahrubo nastrouhané brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 3 lžíce 3 lžíce pískového cukru | Cukr bílý | 45 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 120 g 120 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
| 3 lžíce 3 lžíce mletého máku | Mák modrý mletý | 45 g |
| 350 g 350 g vypeckovaných švestek | Švestky čerstvé | 350 g |
| sádlo na vymazání koláčové formy | Sádlo vepřové | |
| moučkový cukr na posypání | Cukr bílý |