Nutriční hodnoty (Litý bramborový koláč se švestkami a mákem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 483 kJ / 1 550 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,41 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,46 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 28,95 g |
Tuky | 39,40 g |
– nasycené | 7,34 g |
– nenasycené | 23,40 g |
–– mononenasycené | 9,63 g |
–– polynenasycené | 13,78 g |
––– omega 3 | 0,43 g |
Vláknina | 24,60 g |
Cholesterol | 527 mg |
Sodík | 291 mg |
Sůl | 0,57 g |
Sacharidy | 235,05 g |
– cukry | 96,30 g |
––– laktóza | 7,35 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 velké najemno nastrouhané brambory | Brambor zimní | 150 g |
2 2 nahrubo nastrouhané brambory | Brambor zimní | 100 g |
150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
3 lžíce 3 lžíce pískového cukru | Cukr bílý | 45 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
120 g 120 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
3 lžíce 3 lžíce mletého máku | Mák modrý mletý | 45 g |
350 g 350 g vypeckovaných švestek | Švestky čerstvé | 350 g |
sádlo na vymazání koláčové formy | Sádlo vepřové | |
moučkový cukr na posypání | Cukr bílý |