Nutriční hodnoty (Nastavený bramborový salát a řízky trochu jinak)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 90 kJ / 22 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,84 g |
| Tuky | 0,06 g |
| – nasycené | 0,03 g |
| – nenasycené | 0,03 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,03 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 4,20 g |
| – cukry | 0,28 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| vařené brambory /množství dle potřeby/ | Brambor zimní | |
| vařené mrkve | Mrkev čerstvá | |
| šunka nebo jemně krájený kvalitní trvanlivý salám | Šunka vepřová vařená | |
| slanina - není podmínkou | Špek | |
| zeleninová směs | Mrkev mražená | |
| majonéza, hořčice | Hořčice plnotučná | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| uvařené těstoviny /malá kolínka nebo tarhoňa/ | Těstoviny pšeničné | |
| sůl, bílý pepř | Pepř bílý | |
| pažitka nebo hladkolistá petržel | Pažitka čerstvá | |
| nakrájené plátky plátky masa, nejlépe z kotlety nebo krkovice | Vepřová kotleta bez kosti | |
| kuřecí maso - dobré jsou stehenní řízky | Kuře stehno bez kůže | |
| česnek, olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| klasický trojobal - mouka/používám polohrubou/, vajíčka, strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| do vajíček můžeme rozšlehat i pár lžic pár lžic piva | Vejce slepičí | |
| sádlo a olej na smažení | Sádlo vepřové |