Nutriční hodnoty (Omáčky S (sardelová, sladká cibulová, sladká k vepřovému, slezinková, staročeská))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 335 kJ / 3 665 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,91 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,83 g |
| Tuky | 316,55 g |
| – nasycené | 169,08 g |
| – nenasycené | 141,87 g |
| –– mononenasycené | 120,19 g |
| –– polynenasycené | 21,69 g |
| ––– omega 3 | 1,22 g |
| Vláknina | 16,72 g |
| Cholesterol | 490 mg |
| Sodík | 4,95 g |
| Sůl | 12,29 g |
| Sacharidy | 149,41 g |
| – cukry | 94,98 g |
| ––– laktóza | 22,71 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| 2 dl 2 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce sardelové pasty | Sardelová pasta | 15 g |
| pažitka k podávání | Pažitka čerstvá | |
| 40 g 40 g sádla | Sádlo vepřové | 40 g |
| 40 g 40 g hladkémouky (nebo polohrubé) | ||
| 2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 dl 1 dl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| voda | Voda | |
| cukr | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| nové koření | Nové koření | |
| hřebíček | Hřebíček | |
| 2 2 plné lžíce švestkových povidel | Povidla | |
| 1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
| 1/2 l 1/2 l vývaru z masa | Vývar masový | 500 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce červeného vína | Víno červené suché | 45 ml |
| strouhaná citrónová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| tlučená skořice | Skořice ceylonská | |
| hřebíček | Hřebíček | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| 200 g 200 g slaniny | Špek | 200 g |
| 80-100 g 80-100 g slezinek | ||
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 80 g 80 g kořenové zeleniny | Mrkev čerstvá | 80 g |
| 70 g 70 g jíšky ze sádla a mouky | Jíška máslová | |
| 1 dl 1 dl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 hrsti 2 hrsti šťovíku | Šťovík listy čerstvé | |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 1/8 l 1/8 l smetany | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
| 1/2 l 1/2 l masového vývaru | Vývar masový | 500 ml |
| sůl | Sůl mořská |