Nutriční hodnoty (Václavkový guláš (bez mouky))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 2 610 kJ / 624 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,76 g |
| Tuky | 18,01 g |
| – nasycené | 8,73 g |
| – nenasycené | 8,83 g |
| –– mononenasycené | 6,58 g |
| –– polynenasycené | 2,25 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 43,55 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 88 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 69,95 g |
| – cukry | 30,25 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600-700 g 600-700 g václavek | Václavka čerstvá | 650 g |
| 2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 1 1 větší brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla (vrchovatá) | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 1 červená paprika (kapie menší) | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | 20 g |
| vývar masový (nebo zeleninový) | Vývar masový | |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| chilli | Chilli paprička sušená | |
| 1 špetka 1 špetka majoránky | Majoránka sušená |