Nutriční hodnoty (Kohout na víně, jak ho dělám já)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 153 kJ / 2 188 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,75 g |
| Tuky | 130,06 g |
| – nasycené | 62,81 g |
| – nenasycené | 65,60 g |
| –– mononenasycené | 54,81 g |
| –– polynenasycené | 10,79 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 59,70 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 3,48 g |
| Sůl | 8,28 g |
| Sacharidy | 75,30 g |
| – cukry | 27,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 mladý kohoutek (nejlépe z domácího chovu) | ||
| 150 g 150 g prorostlé slaniny | Špek | 150 g |
| 2 2 větší šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru nebo 1/4 malého bulvového | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 750 ml 750 ml burgundského vína | Víno bílé suché | 750 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce červeného vinného octa | Ocet vinný červený | 30 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 1 svazek 1 svazek bouqet garni (bobkový list, šalvěj, tymián, petržel a rozmarýn) | Petržel kořenová čerstvá | 80 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| celý pepř a celé nové koření | Nové koření | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 200 g 200 g žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
| 1 sklenička 1 sklenička naložených perlových cibulek | Cibulka jarní čerstvá | |
| kohoutí jatýrka | Játra vepřová |