Nutriční hodnoty (Řepo-bramborové lokše)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 577 kJ / 138 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,56 g |
| Tuky | 0,30 g |
| – nasycené | 0,08 g |
| – nenasycené | 0,08 g |
| –– mononenasycené | 0,04 g |
| –– polynenasycené | 0,04 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 4,43 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 28,05 g |
| – cukry | 1,61 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 ks 3 ks ve slupce vařených velkých brambor | Brambor zimní | 150 g |
| 3 ks 3 ks ve slupce vařené červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 1 1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé a hladké mouky ( smíchat 1/2 a 1/2 hrnku) | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce kurkumy | Kurkuma mletá | 7.5 g |
| hl. mouka na podsypání | Mouka pšeničná hladká | |
| máslo nebo sádlo na pomaštění | Máslo kravské | |
| mletý mák s cukrem nebo hrušková povidla na povrch | Mák modrý mletý |