Nutriční hodnoty (Perník po prabábi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 685 kJ / 5 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,02 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 101,66 g |
Tuky | 232,82 g |
– nasycené | 28,39 g |
– nenasycené | 182,45 g |
–– mononenasycené | 41,25 g |
–– polynenasycené | 141,20 g |
––– omega 3 | 9,68 g |
Vláknina | 33,30 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 755,75 g |
– cukry | 206,25 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
0,5 hrnku 0,5 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | 125 g |
vanilkový cukr (nemusí být) | Cukr vanilkový | |
1 lžička 1 lžička sody | Jedlá soda | 12 g |
půl lžičky lžičky skořice (dle toho, jak aromatický perník chceme, můžeme dát více) | Skořice ceylonská | |
2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
1 lžíce 1 lžíce holandského kakaa | Kakao prášek | 15 g |
0,5 hrnku 0,5 hrnku mletých vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 125 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 hrnek 1 hrnek mléka (dle potřeby přidat, každá mouka jinak saje) | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
0,5 hrnku 0,5 hrnku slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 125 ml |