Nutriční hodnoty (Perník po prabábi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 685 kJ / 5 661 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 119,02 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 101,66 g | 
| Tuky | 232,82 g | 
| – nasycené | 28,39 g | 
| – nenasycené | 182,45 g | 
| –– mononenasycené | 41,25 g | 
| –– polynenasycené | 141,20 g | 
| ––– omega 3 | 9,68 g | 
| Vláknina | 33,30 g | 
| Cholesterol | 518 mg | 
| Sodík | 3,52 g | 
| Sůl | 0,42 g | 
| Sacharidy | 755,75 g | 
| – cukry | 206,25 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g | 
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | 125 g | 
| vanilkový cukr (nemusí být) | Cukr vanilkový | |
| 1 lžička 1 lžička sody | Jedlá soda | 12 g | 
| půl lžičky lžičky skořice (dle toho, jak aromatický perník chceme, můžeme dát více) | Skořice ceylonská | |
| 2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce holandského kakaa | Kakao prášek | 15 g | 
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku mletých vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 125 g | 
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g | 
| 1 hrnek 1 hrnek mléka (dle potřeby přidat, každá mouka jinak saje) | Mouka pšeničná hladká | 250 g | 
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 125 ml |